Un brevet de design primit de Samsung pentru ochelari AR

917
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung are un set de ochelari Gear VR dar a trecut ceva timp de la lansarea acestora. Cu toate acestea, în ultimii ani, interesul producătorilor pentru VR (Virtual reality – Realitatea virtuală) a scăzut. Samsung nu a mai lansat un nou set de căști VR pentru smartphone-urile sale din 2017. Mai mult decât atât, ultima seria Samsung Galaxy Note 10 nu este compatibilă cu Gear VR. Conform unei cereri de brevet Samsung face acum ochelari AR – Augmented reality.

Un brevet de design publicat în Coreea de Sud prezintă un set de ochelari Samsung AR. Cererea de brevet a fost depusă la începutul acestui an la KIPRIS. Korea Intellectual Property Rights Information Service – KIPRIS, este biroul de brevete și de proprietate intelectuală din Coreea de Sud. Cererea are titlul Head Mounted Display și a fost depusă la 1 februarie 2019.

Brevetul pentru ochelari a fost depus și la USPTO

Samsung a depus o cerere de brevet de invenție și la Oficiul SUA de Brevete și Mărci (USPTO) în ianuarie, cu o lună înainte de a depune cererea de design la KIPRIS. Cererea depusă la USPTO a fost aprobată și publicată în vară. Vedem o tehnologie care ar permite unei perechi de ochelari AR să pornească automat atunci când brațele ochelarilor sunt desfăcute. Cadrele groase ascund circuitele și electronicele utilizate pentru ochelari, care ar putea fi alimentate de un procesor.

Este clar că Samsung are în bucătăria sa în pregătire un set de cască AR. Ambele cereri depuse de gigantul tech demonstrează că noii ochelari AR vor ajunge în curând pe piață. Acești ochelari AR ar fi prima incursiune a companiei Samsung în realitatea augmentată. Ani de zile compania sud-coreeană s-a concentrat pe gama sa de căști mobile Gear VR.

Realitatea augmentată (AR) este un live, direct sau indirect de vedere fizică în lumea reală. Elementele AR, sunetul, video, grafica sau datele GPS, sunt completate de calculator. Prin contrast, realitatea virtuală VR înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Nu știm prea multe despre ochelarii în sine. În cele din urmă, un brevet de design arată designul, nu tehnologia din dispozitiv. Un cablu este atașat la ochelari pe brațul drept al ochelarilor, iar în spatele ochelarilor vedem ecranele de proiecție pentru ambii ochi. Există două camere și un mic difuzor – deși poate fi și o deschidere de ventilație.

Nu poate fi prevăzută data în care ochelarii AR Samsung, într-o formă sau alta, vor ajunge ca produs comercial. Dacă există un lucru care demonstrează solicitarea acestor brevete, este clar că Samsung lucrează la ochelari AR. Când și dacă acești ochelari vor ajunge pe piață nu este clar deocamdată.