Brevet Samsung pentru un telefon care poate fi purtat ca un ceas inteligent

345
Brevet Samsung pentru un telefon care poate fi purtat ca un ceas inteligent
Sursa Foto: 91mobiles.com

Samsung a depus un brevet pentru un smartphone cu un ecran detașabil care se poate înfășura în jurul încheieturii mâinii. Brevetul a fost depus în 2018 la WIPO și publicat la începutul acestei săptămâni. Afișajul detașabil ar putea funcționa ca un ecran secundar care afișează timpul, notificările și multe altele

Samsung ar putea lucra la un smartphone unic, care va avea un ecran detașabil, conform brevetului pe care l-a depus la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO). Descoperit pentru prima dată de 91Mobiles, brevetul a fost depus în 2018 și a fost publicat săptămâna trecută. Imaginile care însoțesc cererea de brevet arată că partea superioară a telefonului poate fi detașată și înfășurată în jurul unor suprafețe curbate, cum ar fi mâna, la fel ca un tracker de fitness.

Smartphone Samsung care se înfășoară pe mână

Acest telefon Samsung se înfășoară numai pe partea superioară a mâinii, astfel nu se înfășoară complet pe încheietura mâinii. Porțiunea detașabilă are două butoane pe panoul din stânga, probabil pentru selecție sau navigare. Este posibil ca porțiunea detașată să se conecteze la telefon prin Bluetooth.

Acest tip de brevet Samsung are designul obișnuit dreptunghiular. Dar ceea ce îl diferențiază de alte telefoane este, evident, partea de sus. Afișajul înveliș detașabil poate arăta conținut, cum ar fi data, ora, notificările primite pe telefon și multe altele. Poate fi dotat cu un ecran tactil pentru comenzi, dar poate fi controlat și direct de pe telefon.

Magnetul este un material sau obiect care produce un câmp magnetic. O piatră care atrăgea fierul a fost descoperită în antichitate, aproape de orașul Magnezia din Asia Mică. Proprietatea pietrei a fost descrisă Pliniu cel Bătrân în enciclopedia sa Naturalis Historia.

Afișajul detașabil care se poate înfășura pe mână, partea de sus din schița brevetului, ar trebui să fie conectat la telefonul principal prin magneți sau conectori pin și să se încarce de la telefon ca un stilou S Pen. În descrierea brevetului partea detașabilă este numită „design ornamental pentru un dispozitiv de afișare”. Acest lucru sugerează că va oferi funcționalități suplimentare față de cazurile de utilizare tipice ale smartphone-urilor.

Întrucât brevetul a fost depus în 2018, nu știm dacă Samsung va urmări prin acesta lansarea unui produs comercial. Dar foarte bine se poate întâmpla acest lucru, având în vedere ultimele tipuri de brevete de smartphone-uri rulabile sau extensibile depuse de Samsung. Ar fi o noutate absolută acest tip de smartphone unic și exclusiv Samsung.