Brevet pentru un smartphone Samsung Galaxy cu afișaj dual

760
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

Începând de anul trecut avem mai multe modele de smartphone-uri Samsung Galaxy care au ecrane noi, o alternativă la bretonul Apple. Mai multe telefoane din seria Galaxy S, Galaxy A și Galaxy M au o gaură în ecran sau un sistem de cameră extensibil și / sau rotativ. Acum gigantul tech a brevetat un smartphone Samsung Galaxy cu afișaj și pe partea din spate. Acest design este posibil să-l vedem pe următoarele modele din seria Galaxy A.

În 2017, colegii noștri de la site-ul olandez LetsGoDigital au publicat un brevet pentru un telefon Samsung Galaxy cu afișaj pe două fețe. De atunci, producătorul sud-coreean a depus diverse brevete în Coreea de Sud pentru un design similar pentru viitoarele smartphone-uri. Se pare că Samsung într-adevăr crede într-un viitor cu un astfel de design pentru smartphone-uri.

Smartphone Samsung Galaxy cu ecran pe spate

Recent, la 11 iunie 2019 a fost publicat un brevet de către USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA) și WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale) pentru un smartphone Samsung Galaxy cu afișaj pe spate. De data aceasta brevetul a fost depus în SUA, lucru ce indică faptul că Samsung ia lucrurile foarte în serios.

Brevetul de design constă în șapte schițe de brevete pe care se poate vedea un telefon cu ecran complet. Receptorul este plasat în partea superioară a ecranului viitorului telefon Samsung Galaxy. O cameră frontală lipsește cu acest model, în schimb a apărut un afișaj pe partea din spate a dispozitivului. Al doilea ecran este de aproximativ jumătate din dimensiunea ecranului frontal. Numai partea superioară este formată din ecran, astfel încât să puteți ține dispozitivul în mod normal, fără umple de amprente display-ul.

WIPO – World Intellectual Property Organization a fost fondată în 1967 și are sediul la Geneva, Elveția. WIPO este finanțat prin contribuții din partea statelor membre și prin donații publice sau private. WIPO are 192 de state membre printre care România și Moldova.

Având în vedere că este un brevet de proiectare, nu există nicio explicație suplimentară cu privire la funcționalitatea sa. Anul trecut, în cererea de brevet de invenție a fost explicat în mod clar scopul acestui al doilea afișaj. Acest lucru face posibil ca utilizatorul să realizeze o fotografie de tip selfie atingând degetul pe ecranul frontal. Fotografia de previzualizare este apoi afișată în partea din spate a dispozitivului Samsung. Camera poate determina pentru sine dacă o persoană sau obiect este fotografiată și va ajusta modul de fotografiere în funcție de aceasta.

Brevetul nu prevede o cască de 3,5mm pentru căști

Când afișajul frontal sau din spate nu este utilizat, acesta poate fi oprit automat pentru a economisi capacitatea bateriei. De îndată ce activitatea de fotografiere are loc din nou, de exemplu printr-o atingere tactilă, afișajul se pornește automat.

Judecând după schițele brevetului, nu pare să existe spațiu pentru o conexiune pentru căști de 3,5 mm. Anterior au existat zvonuri că Samsung Galaxy Note 10 nu va mai avea o mufă de 3,5 mm. Un buton pentru scanerul de amprente pare, de asemenea, să lipsească. Este evident că va fi amplasat sub ecran, ca în cazul lui Samsung Galaxy S10 și Galaxy S10+.

Posibil un astfel de design cu afișaj dublu pe seria Samsung Galaxy A

De altfel, pare puțin probabil ca Samsung să utilizeze un astfel de design pentru seriile Galaxy S și / sau Galaxy Note. Telefoanele de la cele mai cunoscute serii Samsung sunt mult mai probabil să fie construite pe modelele existente. De puțin timp am publicat un telefon Samsung cu afișaj 3D curbat. Pare mult mai probabil ca un astfel de design să fie folosit pentru modelele Galaxy S11 sau alte modele viitoare din seria S.

Seria Samsung Galaxy A, pe de altă parte, se potrivește perfect acestui tip de design experimental dual-screen. De exemplu, anul trecut seria Galaxy A a fost folosită pentru a introduce primul smartphone Samsung Galaxy cu trei, iar mai târziu chiar și cu patru camere pe spate. Acestea au fost Galaxy A7 și respectiv Samsung Galaxy A9.

În acest an a fost lansat primul telefon Samsung cu o cameră rotativă. Deși am crezut că acest smartphone va fi numit Galaxy A90, numele Galaxy A80 a fost ales în cele din urmă. Acest lucru sugerează că încă un smartphone special din seria Galaxy A este în curs de dezvoltare. Va avea Samsung Galaxy A90 un ecran dublu față/spate? Timpul ne va spune acest lucru, dar cu siguranță nu este de neconceput așa ceva.

SURSĂLetsgoDigital