Mai multe brevete de robotică depuse de Samsung în SUA

299
Mai multe brevete de robotica depuse de Samsung in SUA
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung a dezvăluit mai mulți roboți de asistență umană în urmă cu trei ani în timpul CES Las Vegas 2020. Acei roboți au inclus exoscheletul GEMS și asistentul pentru plimbarea animalelor de companie. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste dispozitive nu au fost încă lansat. Potrivit unor surse interne Samsung, compania se apropie de lansarea lor și a început să depună diverse brevete legate de robotică.

Potrivit colegilor noștri de la SamMobile, care citează publicația PulseNews, Samsung a depus recent diverse brevete legate de robotică în SUA. Între acestea se află inclusiv o tehnologie care poate monitoriza mișcările animalelor de companie și le poate detecta emoțiile. Acest robot este rotund și are două roți. Poate însoți animalele de companie și le poate monitoriza în timp real. Le poate detecta emoțiile și chiar se poate deplasa cu proprietarii de animale de companie pe baza datelor. Are camere și microfoane pentru a detecta oameni, animalele de companie și alte obiecte și pentru a asculta sunetele ambientale.

Noi brevete de robotică depuse în SUA de Samsung

De asemenea, Samsung a depus un brevet pentru un robot de asistență pe care un om îl poate purta. Se spune că acest robot de asistență la mers face parte din BotFit, o firmă Samsung care se concentrează pe roboți de îngrijire a sănătății. GEMS – Gait Enhancing and Motivating System poate ajuta persoanele în vârstă și persoanele cu mobilitate limitată.

Sursă foto: Samsung

GEMS poate ajuta la deplasare conform rutelor pre-programate. Chiar și în cazul unei erori de comunicare, funcționează în siguranță și fără probleme, datorită certificării ISO 13849. Gigantul high-tech sud-coreean încearcă să lanseze acest robot la sfârșitul acestui an. GEMS va fi disponibil în trei tipuri: pentru șolduri, genunchi și glezne.

ISO 13482 este o certificare internațională introdusă în 2014 de Organizația Internațională de Standardizare (ISO) pentru a asigura siguranța a dispozitivelor robotizate. Certificarea ISO recunoaște siguranța și calitatea în îngrijirea personală.

Samsung Electronics lucrează și la o “mână – deget” robot și la un robot de pulverizare. Acest robot finger are două degete cu senzori încorporați pentru a apuca și a ține diferite obiecte. Poate ajuta la treburile casnice, dar și în alte domenii. Robotul de pulverizare – spray robot, poate pulveriza dezinfectanți în locuri publice afectate de boli contagioase.