Noua cameră Samsung de 200MP va fi arma secretă a lui Galaxy S23 Ultra

371
Noua camera Samsung de 200MP poate fi arma secreta a lui Galaxy S23 Ultra
Sursa foto: ghacks.net

Samsung este pe cale să dea peste cap întreaga comunitate de dispozitive mobile cu noua sa armă secretă. Chiar dacă nu a fost confirmat oficial ne așteptăm ca în noul Samsung Galaxy S23 Ultra să fie o fiară de proporții epice. Telefonul va avea un nou procesor și o nouă cameră ISOCELL HP2 de 200MP.

Acest lucru arată cât de dedicat este Samsung pentru a oferi consumatorilor săi tot ce este mai bun din ambele lumi. În primul rând o putere incredibilă cu noul procesor dedicate overclock, mai puternic decât cele normale de pe piață. Apoi o calitate mai clară a imaginii în condiții dificile pentru fotografii de smartphone, fără a sacrifica performanța. De acest lucru se va ocupa noua cameră Samsung ISOCELL HP2 aflată deja în producție în masă. Samsung nu a confirmat ce dispozitive vor profita de capacitățile sale, dar sigur va ajunge pe Galaxy S23 Ultra.

Galaxy S23 cu noua cameră ISOCELL HP2 de 200MP

Problema cu noii senzori de imagine este că, de obicei, trebuie să fie făcut un mic compromis. Pentru a crește rezoluția imaginii rezultate, fiecare pixel conținut în senzor trebuie să fie cât mai mic posibil. Cu toate acestea, dacă pixelii scad prea mult în dimensiune, ei nu sunt în măsură să capteze atât de multă lumină cât au nevoie, iar imaginea rezultată, dacă este luată atunci când lumina este scăzută, este neclară. Aceasta înseamnă că porțiunile umbrite ale imaginii vor pierde din detalii.

În caz contrar, dacă nivelul de lumină este prea mare, calitatea imaginii va suferi iarăși. Acest lucru va face zone precum cerurile strălucitoare aproape orbitoare, lucru ce duce la o estetică vizuală neplăcută. Samsung a rezolvat aceste probleme cu noua cameră ISOCELL HP2 care va ajunge pe Galaxy S23 Ultra.

ISOCELL este o familie de senzori de imagine produși de Samsung. Sunt disponibili pentru cumpărare pentru toate companiile din domeniu. Senzorii ISOCELL sunt utilizați în telefoane mobile, tablete, computere și camere digitale.

Potrivit Samsung, ISOCELL HP2 are capacitatea de a colecta lumina mai eficient și de a îmbunătăți fotografiile cu gamă dinamică înaltă pentru a gestiona o gamă mai largă de condiții de iluminare. Când operează la rezoluția sa completă de 200 de megapixeli, camera folosește AI pentru a produce cele mai detaliate imagini posibile. Vicepreședintele executiv Samsung al diviziei de senzori a companiei, JoonSeo Yim, spune că acest senzor a fost construit pentru detalii. „Rezoluția completă de 200 MP strălucește în special atunci când fotografiați la concerte sau în aer liber. Atunci sunt cele mai multe detalii de înregistrat. Poate că nu este setarea predominantă pentru majoritatea consumatorilor, dar vedem cu siguranță nevoia de imagini foarte detaliate.”

Și Apple se concentrează pe camerele foto

Concurentul de top al Samsung pe piața smartphone-urilor știm că este compania Apple. Mai nou și Apple, pune un accent semnificativ pe îmbunătățirea camerelor sale. Elementele lentilelor de pe spatele modelelor iPhone 14 Pro sunt considerabil mai mari, evidențiind performanța camerelor. În același timp, senzorii din camerele Apple au fost îmbunătățiți pentru fotografie de înaltă rezoluție și cu lumină scăzută.

Potrivit Ghacks.net, nu ne așteptăm la schimbări vizuale masive pentru seria Galaxy S23 din acest an. Ca design, vor fi puține noutăți. Dar, cele trei telefoane, Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra vor avea parte de schimbări la interior și în departamentul foto. Vor primi procesorul Snapdragon 8 Gen 2 overclock, dar camera ISOCELL HP2 va fi doar pentru S23 Ultra. Dar și așa, seria Galaxy S23 pare a fi una dintre cele mai convingătoare colecții de smartphone-uri pe care compania le-a lansat vreodată.