Camera sub-afișaj la Galaxy Z Fold 3 este bună, dar cu o mica problemă

478
Camera sub afisaj la Galaxy Z Fold 3 este buna
Sursa Foto: via mspoweruser.com

Am scris de mai multe ori în ultimul timp că Galaxy Z Fold 3 va fi primul telefon Samsung cu o cameră sub-display. Acum, leaker-ul Samsung de încredere Ice Universe a dezvăluit câteva detalii despre această cameră. Acest lucru se aplică numai ecranului intern, deoarece afișajul exterior ar păstra totuși o gaură pentru cameră.

Samsung ar fi lucrat de ani de zile la camera sub panou și vom ajunge în sfârșit să o vedem în acțiune anul acesta. Oppo și Xiaomi și-au demonstrat versiunea lor de cameră sub afișaj, dar încă nu au comercializat-o. Din informațiile de până acum performanțele obținute de Xiaomi și Oppo nu sunt satisfăcătoare. ZTE a lansat un telefon cu o cameră selfie sub panou, dar rezultatele nu sunt deloc bune. În acest fel Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi primul telefon cu o camera fiabilă in-display.

Camera in-display la Samsung Galaxy Z Fold 3

Integrarea camerei foto in-display pe Galaxy Z Fold 3 oferă rezultate mai bune decât implementările văzute până acum, dar integrarea nu este perfectă. Universe Ice a dezvăluit că Samsung nu a obținut o acoperire totală a camerei sub display. Camera foto de sub-ecran nu este perfect deghizată, este vizibilă pe fundalurile de culoare deschisă, dar invizibilă pe fundalurile întunecate. Credem că atâta timp cât arată mai bine decât un orificiu în ecran, nu va deranja utilizatorii.

În funcționarea acestei tehnologii ecranul este împărțit în două porțiuni: o zonă mică, cu o structură de pixeli diferită și rezoluție mai mică decât ecranul principal pentru a permite luminii să ajungă la senzorul camerei. Conform MSPoweruser, Samsung vrea să obțină o acoperire perfecta, camera să nu fie observată pe niciun fundal de culoare. În schimb, performanțele foto ale acestei camere se potrivesc cu performanțele camerelor convenționale din față.

MSPoweruser este un site fondat în 2008 și are sediul la Londra. Este unul dintre blogurile tehnologice de vârf axate în întregime pe Microsoft. Acoperă tot ceea ce are Microsoft – de la telefoane Windows, la Surface și Windows 10.

Știm că Galaxy Z Fold 3 va avea suport S Pen, dar încă nu este sigur un slot dedicat pentru stocarea stiloului. Dispozitivul va fi alimentat de Snapdragon 888. Aparent, cipul va fi asociat cu cel puțin 12GB RAM și 256GB stocare care nu poate fi extinsă. Informațiile precedente indică o baterie de 4.380mAh cu încărcare de 25W.

Un anunț pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 este așteptat la mijlocul lunii august. Se pare că producția este în curs și dacă zvonurile se adeveresc, va avea toate caracteristicile unui smartphone Android de top. Conform tuturor datelor de până acum va fi superior lui Galaxy Z Fold 2.