Camera in-display a lui Galaxy Z Fold 4 va fi foarte puțin vizibilă

272
Camera in-display a lui Galaxy Z Fold 4
Sursa foto: sammobile.com

În timp ce firmele concurente își îmbunătățesc telefoanele pliabile cu cel mai recent și mai bun hardware, Samsung este ocupat să îmbunătățească caracterul practic și capacitatea de utilizare a noilor sale dispozitive pliabile. Una dintre plângerile principale despre Galaxy Z Fold 3 a fost camera in-display. În primul rând nu a oferit o calitate bună a imaginilor și nici nu a fost ascunsă corespunzător. Cu Galaxy Z Fold 4 compania Samsung a rezolvat în mare parte acest lucru.

Potrivit SamMobile, care citează tipsterul @SamsungRydah, Samsung Galaxy Z Fold 4 dispune de o nouă tehnologie de ecran. Aceasta ascunde mult mai bine camera de sub display aflată pe ecranul interior al telefonului pliabil. Zona ecranului deasupra camerei are sub-pixeli împrăștiați, mai degrabă decât cei colectivi utilizați în Samsung Galaxy Z Fold 3. În acest fel rezultă o îmbunătățire a rezoluției cu până la 40%, oferind o densitate de pixeli de 132ppi (pixeli per inch). În comparație, zona de sub afișare in-display aflată pe Fold 3 are o rezoluție a ecranului de doar 94ppi.

Camera in-display a lui Galaxy Z Fold 4 aproape invizibilă

Camera va fi și mai puțin vizibilă datorită densității mai mari a pixelilor decât Galaxy Z Fold 3. Textura ecranului din zona camerei foto este aroape la fel cu suprafața ecranului. Deci, teoretic, indiferent de ceea ce faci pe afișajul interior al lui Galaxy Z Fold 4, camera de sub afișaj nu îți va sta în cale. Sunt informații că această camera in-display este de 16MP. Ceea ce nu este clar încă, este dacă Samsung a îmbunătățit calitatea imaginii camerei de sub afișaj.

Un zvon de săptămâna trecută referitor la Galaxy Z Fold 4 a confirmat că telefonul va avea camere foto îmbunătățite. Fold 4 va avea o cameră principală de 50MP, o cameră ultra-wide de 12MP și o cameră telefoto de 10 MP cu zoom optic 3x. Firma sud-coreeană susține, de asemenea, în materialul său de marketing, că a îmbunătățit stabilizarea video și performanța la lumină scăzută.

Stabilizarea imaginii este o caracteristică a unor camere care evită estomparea unor imagini din cauza tremurului camerei. Cu stabilizarea optică a imaginii, o parte a obiectivului se mișcă pentru a contracara mișcarea camerei când faceți înregistrări.

Știm că Galaxy Z Fold 4 va avea un ecran intern AMOLED de 7,6 inch (19,30 cm) cu rata de 120Hz. De asemenea, va avea un ecran exterior de 6,2 inch (15,75 centimetri) cu rata tot de 120Hz. Procesorul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 va fi la bord, iar telefonul va avea va avea și o variantă cu 12GB de memorie RAM și 1TB de stocare internă.

Vom afla totul despre Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 mâine la Galaxy Unpacked. Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00, ora României.