Camera selfie pe Galaxy A55 rămâne aceeași ca în modelele precedente

364
Samsung Galaxy A55
Sursa foto: galaxyclub.nl

Tot mai multe informații încep să apară despre viitoarele telefoane Samsung din seria Galaxy A 2024. Cel mai așteptat dintre acestea este Samsung Galaxy A55. Potrivit celor mai recente informații, Galaxy A55 nu va avea o cameră selfie mai bună. Va fi al patrulea model Galaxy A5x la rând cu aceeași cameră frontală.

În urmă cu o săptămână sau două, am dezvăluit primele detalii tehnice (camera) ale viitorului Samsung Galaxy A55. Acel dispozitiv ar trebui să devină „modelul de top de gamă medie” al sud-coreenilor în 2024, la fel cum este Galaxy A54 anul acesta. Vă reamintim că Samsung nu a lansat un Galaxy A74 în acest an și cel mai probabil nu vom vedea un Galaxy A75 nici anul viitor.

Am aflat acum puțin mai multe despre camerele lui Galaxy A55. Potrivit GalaxyClub, camera principală de 50 MP rămâne neschimbată față de Galaxy A54, și față de modelele anterioare. Mai mult, nici camera frontală nu a fost modificată, Samsung optând din nou pentru o cameră frontală de 32 de megapixeli.

Galaxy A55 va avea din nou o cameră frontală de 32 MP

În 2020, compania Samsung a inclus o cameră frontală de 32 MP în Galaxy A51. De atunci această cameră a reapărut în fiecare an în Galaxy A52, Galaxy A53 și Galaxy A54. Aceste camere de 32 megapixeli pe care le folosește Samsung nu sunt rele, dar din punct de vedere tehnic sunt doar camere de gamă medie. Galaxy A55 fiind acum șeful seriei Galaxy A, avem mai multe pretenții de la el, inclusiv de la această cameră frontală.

Litera „A” din denumirea Galaxy A vine de la Alfa. Seria Galaxy A a fost lansată în 2014 și cuprinde telefoane de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii bune şi materiale premium. În engleză „alfa” este sinonim cu „începutul” sau „primul” într-o serie.

Ani de zile, Samsung a folosit aceeași cameră frontală de 10 MP din seria Galaxy S. Cu toate acestea, anul acesta seria Galaxy S23 a primit o cameră frontală îmbunătățită, una nouă de 12 MP. Astfel, am sperat că această cameră de 10 MP a seriei S ar putea apărea în Galaxy A55 în 2024. Din păcate, nu este cazul.

Deci, Galaxy A55 va avea aceeași cameră principală de 50 MP ca Galaxy A54 și aceeași rezoluție a camerei frontale ca și A54, A53, A52 și A51. Mai mult, acum am aflat că nu există surprize nici în zona camerei cu unghi ultra-larg. Galaxy A55 primește din nou o cameră de 12 MP pentru fotografiile cu unghi larg. Doar detaliile despre camera macro rămân puține, așa că oricine dorește poate spera la îmbunătățiri măcar acolo.

Cel mai probabil, judecând după aceste informații, Samsung vrea să mențină costurile la un nivel scăzut utilizând piese dovedite a fi bune și care pot fi acum produse ieftin.