Cameră cu zoom de 150x pe viitorul Galaxy S24 Ultra

285
Zoom de 150x pe viitorul Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: via sammobile.com

Zvonurile despre seria Galaxy S24 au început să apară cu mult înainte de lansarea seriei Galaxy S23. Unul dintre aceste zvonuri sugerează că Samsung Galaxy S24 Ultra ar putea avea o cameră cu teleobiectiv îmbunătățită. Dar detaliile despre această cameră au fost până acum extrem de rare. Acum au apărut pe Internet noi detalii despre această cameră telefoto.

Potrivit unui tweet publicat de tipster @RGcloudS, Samsung Galaxy S24 Ultra va avea o cameră telefoto cu optică „Gen4” și o deschidere variabilă între f/2,5 și f/9. Ambele diafragme vor permite camerei telefotografice să capteze imagini cu zoom optic continuu de 150x, ceea ce este cu 50% mai mult decât zoomul spațial de 100x aflat pe Samsung Galaxy S22 Ultra. În prezent, această capacitate este limitată în mare parte la DSLR-urile sau la camerele profesionale. Camerele smartphone-urilor oferă doar zoom optic la niveluri fixe de mărire.

Zoom de 150x pe Samsung Galaxy S24 Ultra

Ceea ce este și mai interesant este că tipsterul afirmă că această camera cu teleobiectiv de pe Galaxy S24 ar putea avea o capacitate de zoom variabilă. Luna trecută LG Innotek a anunțat o cameră cu teleobiectiv care poate oferi o gamă continuă de zoom de la 4x la 9x. Pentru referință, camera cu zoom 10X de pe Galaxy S22 Ultra are o diafragmă de f/4,9.

Recent și Ice Universe a spus că Samsung ar putea pune pe Galaxy S24 Ultra o nouă cameră cu teleobiectiv. Am scris atunci despre acest lucru. Acum, sursa sus amintită susține că Samsung Galaxy S24 Ultra ar putea avea ceva similar. Din câte se pare este posibil ca acest lucru să se adeverească. Potrivit SamMobile, @RGcloudS nu este încă sigur despre funcția de zoom variabil sau zoom hibrid.

Zoom-ul hibrid este o combinație între zoom-ul optic și cel digital. Zoom-ul hibrid beneficiază de zoom optic, zoom digital și software pentru a îmbunătăți rezultatele atunci când măriți mai mult decât capacitățile fizice ale obiectivului.

Potrivit lui @RGcloudS, camera cu teleobiectiv de pe Galaxy S24 Ultra, în ciuda faptului că oferă o capacitate de zoom semnificativ mai bună decât predecesorul său, va avea de luptat cu Xiaomi Mi 13 Ultra. Tipserul sugerează că viitorul smartphone-pilot Xiaomi ar putea avea un hardware nebun al camerei cu teleobiectiv. Având în vedere că Mi 13 Ultra este de așteptat să debuteze la MWC 2023, ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru Galaxy S23 Ultra. Probabil Galaxy S24 Ultra va rezolva această problemă.