Caracteristici Galaxy AI din seria S24 care trec pe alte telefoane Galaxy

212
Caracteristicile Galaxy AI ale seriei Galaxy S24 care trec pe alte telefoane Samsung
Sursa foto: phonandroid.com

Samsung a lansat luna trecută seria Galaxy S24 cu mai multe caracteristici de inteligență artificială, caracteristici grupate sub umbrela Galaxy AI. Știam că anumite funcții Galaxy AI, până acum exclusive pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, urmau să ajungă pe alte modele. Dar nu știam care dintre aceste caracteristici. Acum am aflat.

Cu seria Galaxy S24 compania Samsung a pus un accent puternic pe Galaxy AI. Din testele făcute până acum cu noile telefoane s-a observat foarte clar că inteligența artificială face diferența față de modelele emblematice anterioare. Poate cu excepția Live Translate – Traducere live, unde mai este nevoie de progrese, celelalte funcții sunt incredibile.

Pentru moment, Galaxy AI este exclusiv pentru cele mai recente telefoane mobile din seria Galaxy S. Dar, Potrivit PhonAndroid, proprietarii de modele emblematice „mai vechi” s-au întrebat în mod legitim dacă și ei ar avea dreptul la Galaxy AI. Samsung a răspuns afirmativ anunțând lista dispozitivelor care vor primi inteligența sa artificială.

Sunt vești bune, dar care au lăsat o întrebare fără răspuns: vor fi disponibil toate caracteristicile sau doar anumite funcționalități selectate în prealabil? Site-ul Samsung oferă câteva răspunsuri cu privire la acest lucru. Sigur că au fost mai multe speculații până acum, dar Samsung a rezolvat acum în mare parte problema.

Funcțiile Galaxy AI valorifică puterea de procesare a telefonului în loc de serverele centrale pentru a oferi caracteristici și serviciil AI generative bazate pe web, dar fără a fi nevoie să fiți conectat la internet.

Dacă ar fi să facem o comparație între Galaxy S24 și Galaxy S23, Samsung spune că patru funcții Galaxy AI vor ajunge pe seria Galaxy S23. Gigantul tech sud-coreean face mențiunea „Vin în curând”. Deci, iată ce funcții de inteligență artificială de pe seria Galaxy S24 vor ajunge pe alte telefoane Galaxy:

  • Circle to search – Încercuiește pentru a căuta. Funcția vă permite să încercuiți ceva de pe ecran pentru a începe o căutare.
  • Live Translate – Traducere live. Funcția poate traduce în timp real în 13 limbi.
  • Note Assist – Asistență pentru scrierea notelor. Vă ajută să transcrieți notele scrise de mână și să faceți un rezumat al acestora.
  • Photo Assist – Asistență pentru fotografii. Funcția îmbunătățește automat fotografiile.

Numai aceste patru caracteristici sunt enumerate momentan de către Samsung. Dar, acest lucru nu înseamnă că celelalte nu vor ajunge niciodată pe smartphone-uri compatibile cu Galaxy AI. Nu există nicio diferență în funcție de modelele comparate, dar Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra vor avea dreptul la același lucru. Momentan nu a fost anunțată o dată, dar se zvonește că totul s-ar putea întâmpla cu actualizarea One UI 6.1 în prima jumătate a anului 2024.