Au apărut mai multe dintre caracteristicile One UI 6.1 cu AI ale seriei S24

180
caracteristicile One UI 6 cu AI ale seriei Galaxy S24
Sursa foto: via forbes.com

Am mai scris și altă dată, Inteligența Artificială – Artificial Intelligence (AI) este în vogă, iar Samsung nu stă deoparte. Știm deja că un punct forte la seriei Galaxy S24 este AI. Viitoarele smartphone-uri din seria S24 vor combina hardware-ul inovator cu software-ul revoluționar, dar AI se va afla în centrul telefoanelor. Este vorba despre interfața Samsung One UI 6.1 cu AI.

Acum avem noi detaliile despre software-ului Samsung One UI, dominat de AI pe viitoarele telefoane emblematice Samsung. Se așteaptă că One UI 6.1 cu AI va debuta odată cu lansarea Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra în ianuarie 2024. Trei funcții scurse folosesc Samsung Gauss – software-ul AI al Samsung dezvăluit în noiembrie.

Potrivit Forbes, un utilizator X a oferit recent o pregustare a One UI 6.1 cu AI privind protecția bateriei. Cuvântul cheie pentru One UI 6.1 este inteligența artificială (AI), mai ales sub forma variantei sale generative. AI va crea imagini de fundal individuale și pentru a schimba rapid diferite lucruri pe ecranul de blocare, de exemplu.

Una dintre aceste caracteristicile One UI 6.1 cu AI este tapetul generativ. În timp ce imaginile de fundal implicite ale Samsung sunt tematice pentru telefon, această nouă aplicație ia două repere pentru obiectele din prim-plan și din fundal pentru a crea o notă personală care va fi unică. O funcție secundară va permite adăugarea efectelor meteo la ecranul de blocare și la imaginile ecranului de așteptare.

Termenul AI a fost creat în 1956 de John McCarthy, el fiind considerat părintele Artificial Intelligence. John McCarthy a primit numeroase distincții pentru contribuția la AI, cum ar fi Premiul Turing și Medalia Națională a Științei din SUA.

O altă caracteristică, poate momentan cea mai impresionantă, va fi pentru amatorii de fotografii. Software-ul de editare foto vă va permite să glisați și să plasați obiecte individuale în jurul imaginii sau într-o altă imagine. Utilizatorii pot muta obiecte din fotografii sau le pot copia dintr-o fotografie în alta sau pot mări practic o scenă. Procesarea generativă a imaginii va completa orice goluri create de această editare și va crea detalii noi. Reflecțiile și umbrele nedorite pot fi îndepărtate „magic”.

Mai mult, One UI 6.1 cu AI va traduce în timp real atunci când efectuați apeluri. În același timp, conferințele video pot fi „ajustate” prin reducerea zgomotului de fundal sau prin filtrarea fundalului. Copierea textului din fotografii s-ar putea dovedi, de asemenea, utilă, deși se pare că acest lucru va fi limitat la unele aplicații Samsung.

Un număr de telefoane Samsung vor primi cu siguranță noua versiune One UI 6.1 cu AI. Dar, nu știm dacă toate funcțiile menționate mai sus vor fi într-adevăr activate pe telefoanele mai vechi decât seria Galaxy S24. Ne gândim în primul rând la seria actuală Galaxy S23. Galaxy S24, S24+ și Galaxy S24 Ultra vor fi lansate pe 17 ianuarie la primul eveniment „Galaxy Unpacked” din 2024. Vedeți pe I❤️Samsung cine primește viitoarea interfață Samsung One UI 6.1!

În anul viitor mai multe funcții bazate pe inteligență artificială vor fi introduse și de alți producători de Android. Google a început marketingul prin marcarea telefoanelor Pixel 8 și Pixel 8 Pro drept „smartphone-uri AI-first”. Alți producători vor urma acest exemplu prin lansarea de procesoare bazate pe inteligența artificială de la Qualcomm și Mediatek.