Aceste caracteristici Samsung (mai vechi) vor fi în curând în Android 12

847
Aceste caracteristici Samsung vor fi in curând in Android 12
Sursa Foto: Google.com

Este clar că telefoanele Samsung primesc funcții din bucătăria Google cu fiecare upgrade de Android. Nu este de mirare că se întâmplă și contrariul. Cu toate acestea, se pare că Android 12 este foarte bogat echipat cu funcții pe care Samsung le oferă pe dispozitivele sale de mai mult timp.

Va dura ceva timp până când veți putea instala versiunea Android 12 pe telefoanele Samsung Galaxy. Cu toate acestea, puteți vedea deja în prezentarea noastră ce telefon Samsung va primi în curând actualizarea Android 12. Dar pe lângă întrebarea cine va primi actualizarea, există desigur și întrebarea: ce va aduce actualizarea? Răspunsul la acest lucru este mai puțin clar, din două motive.

Primul motiv este că nu am văzut încă nicio versiune de testare Android 12 cu interfața One UI a Samsung. Noul sistem de operare Google în sine se află în prezent în faza de previzualizare. Se știu deja multe despre Android 12, dar încă nu despre One UI 4. Aceasta este versiunea interfeței Samsung care vine cu noua versiune a sistemului de operare Android.

Al doilea motiv este o extensie a primului. În mod normal, multe noi funcții Android sunt incluse și în noile versiuni de software Samsung. Dar anul acesta, inovațiile din Android 12 constă într-o mare parte a funcțiilor (foste) Samsung, conform GalaxyClub. Dar dacă parcurgem o prezentare generală a inovațiilor din viitorul sistem de operare Google Android, devine clar cât de multe lucruri sunt foarte familiare. Asta nu înseamnă neapărat că Samsung a folosit vreodată aceste gadgeturi mai întâi. Dar înseamnă că acestea sunt caracteristici care nu vă vor aduce nimic nou – în calitate de utilizatori Samsung.

Caracteristici Samsung în viitorul sistem de operare Android 12

Mod cu o singură mână. Samsung a oferit modul cu o singură mână pe telefoane de la Galaxy Note 2 din 2012, deși a durat câțiva ani până a ajuns la maturitate. Mulți alți constructori de telefoane și-au implementat, de asemenea, propriile gadgeturi cu o singură mână, între timp. Acest lucru ajunge în sfârșit și pe Android Google.

Roboțelul verde, simbolul Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia. Android este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android. Android a fost oferit inițial companiei Samsung de către Andy Rubin.

Coș de reciclare. Samsung a introdus primele funcții de Coș de reciclare în prima sa versiune de interfață One UI în 2018. Cu aceasta, ați putut pune mai întâi fișierele în coșul de reciclare de pe telefon, fără a le șterge imediat complet. La fel ca pe computer.

Pereche de aplicații. La sfârșitul anului 2017, Samsung și-a prezentat versiunea de Android 8 Oreo, cu propria interfață Experience. Una dintre noile caracteristici a fost perechea de aplicații. O pereche de aplicații este un link care deschide un set fix de aplicații în modul ecran divizat (fereastră multiplă) cu o singură atingere. Foarte la îndemână – și știți, dacă ați avut un telefon Samsung cu fereastră de margine în ultimii ani. Perechea de aplicații va veni cu Android 12.

Capturi de ecran cu derulare. Acesta este un gadget obișnuit pe telefoanele Samsung Galaxy încât aproape că uitați că Android în sine nu îl oferă. Software-ul Samsung a furnizat această capacitate de la Android 6 pe Samsung Galaxy S6.

Mod de joc și rotirea automată bazată de față

Mod de joc. Samsung și alți producători de telefoane oferă de ani de zile moduri speciale care optimizează performanța și experiența jocurilor. În mod ciudat, Android însuși nu avea încă un astfel de mod. Cu Android 12, acest lucru se va schimba, cu excepția cazului în care aveți un telefon Samsung, bineînțeles.

Rotire automată bazată pe față. Cea mai amuzantă nouă funcție veche care pare să-și facă debutul în Android 12 este Rotirea automată bazată pe față. Această funcție ajustează rotația afișajului în funcție de modul în care vă poziționați fața în fața acestuia. Puteți, de exemplu, să vă întindeți în pat și să citiți în continuare text pe telefon, fără a trece la modul peisaj. Samsung a lansat Smart Rotation pe Galaxy Note 2 în 2012 – dar a eliminat funcția în anii următori. Deci, s-ar putea întâmpla ca aceasta să fie în curând o nouă caracteristică pentru mulți utilizatori Galaxy.

Caracteristici Android 12 care, sperăm, vor ajunge la Samsung One UI 4

Desigur, există și funcții din traista Google care, sperăm, vor fi și în interfața Samsung One UI 4. Ne gândim în principal să adaptăm automat tema la imaginea de fundal. Android 12 poate adapta culorile interfeței la culorile tapetului pe care le-ați setat. Deși nu se știe încă, sperăm sincer că acest gadget va veni în curând și pe telefoanele Samsung.

În plus, Android 12 poate transmite, de asemenea, feedback haptic controlerelor de joc (Bluetooth) care acceptă acest lucru. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru cei cărora le place să joace jocuri mai serioase cu telefonul. Cu noul sistem de operare Google aveți și opțiunea de a edita imagini în timp ce le partajați cu persoanele de contact. Puteți decupa rapid o fotografie, de exemplu, înainte de a trimite efectiv imaginea. Acesta este un gadget mic, dar drăguț care, cu puțin noroc, va apărea în curând și în One UI 4.

Dar, există o întrebarea din partea utilizatorilor de Galaxy: în afară de Android 12, ce există pentru știri în One UI 4? Nu se știu prea multe despre acest lucru. Așteptăm primul test beta de la Samsung. Acest lucru va începe cu seria Galaxy S21 în toamna acestui an. Abia atunci va deveni cu adevărat clar ce noi funcții au venit de la Samsung, ce funcții Android 12 fac parte din One UI 4 și ce noi posibilități veți obține pe telefonul dvs. cu această viitoare actualizare.