Cele mai bune caracteristici pentru telefoanele Samsung cu One UI 4.0

371
Cele mai bune caracteristici pentru telefoanele Samsung cu One UI 4.0
Sursa Foto: makeuseof.com

One UI 4 este următoarea iterație a interfeței Samsung care se bazează pe Android 12. Interfața companiei coreene a parcurs un drum lung de la începuturile sale cu Touchwiz, iar acum Samsung One UI 4.0 se numără printre cele mai bune de pe piață.

În timp ce Android 12 aduce o revizuire vizuală majoră, Samsung nu a reînnoit complet One UI 4.0. În schimb, a inclus cele mai bune părți de la Android 12 la interfață și a adăugat propriile adaptări la unele dintre ele pentru o funcționalitate îmbunătățită. Mai jos, prin intermediul Makeuseof, aruncăm o privire asupra noilor funcții majore pe care interfața One UI 4.0 le aduce pe telefoanele Samsung Galaxy.

Widget-uri actualizate, Material You și noi animații de sistem cu One UI 4.0

1. Noi animații de sistem și tematică dinamică. Samsung a reînnoit animațiile sistemului ca parte a actualizării One UI 4/Android 12. Animațiile sunt mai fluente și mai coezive și profită mai bine de afișajele cu rată de reîmprospătare ridicată de pe dispozitivele Galaxy mai noi pentru a oferi o experiență mai fluidă pentru utilizator. Există și o nouă animație de încărcare atunci când încărcați dispozitivul care rulează One UI 4.0.

Samsung a adoptat și tematica dinamică bazată pe Material You în One UI 4, deși cu propria sa interpretare. Aceasta înseamnă că elementele UI de sistem și aplicațiile Samsung vor folosi o paletă de culori bazată pe imaginea de fundal a telefonului dvs. Alternativ, puteți alege și dintre alte patru scheme de culori automate.

Telefonul a fost inventat de Antonio Meucci în 1854, dar nu și-a oficializat brevetul din cauza dificultăților financiare. La 11 iunie 2002, Congresul SUA a adoptat rezoluția 269, care recunoaște că adevăratul inventator al telefonului a fost Antonio Meucci.

2. Widgeturi actualizate. Samsung și-a reproiectat widget-urile în conformitate cu noul stil Android 12. Acum widget-urile prezintă un aspect mai șlefuit, cu colțuri rotunjite, par noi și mai interesante. Unele dintre widget-uri afișează, de asemenea, ceva mai multe date, dar cam atât – nu au câștigat nicio funcționalitate nouă.

Dacă ați renunțat la widget-uri anterior sau pur și simplu nu v-ați obosit niciodată să le utilizați, noul aspect lustruit vă va oferi destule motive să le utilizați.

Lansatorul One UI a primit, de asemenea, îmbunătățiri minore de utilizare. Dar acum vă permite și să utilizați pachete de pictograme terță parte prin modulul Good Lock Home Up. Suportul pentru modul întunecat a fost extins și la pictogramele aplicațiilor de pe ecranul de pornire și sertarul de aplicații.

Panou setări rapide actualizat și meniu partajare personalizabil

3. Panoul de setări rapide reproiectat. Panoul Setări rapide a fost din nou reproiectat în noua interfață Samsung One UI 4.0 bazată pe Android 12. Pictogramele sunt acum mai compacte, glisorul de luminozitate fiind făcut mai gros pentru un control mai ușor. Stilul de grupare a notificărilor s-a schimbat și în One UI 4 și este puțin mai compact.

4. Aplicații de sistem îmbunătățite. Unele dintre aplicațiile de sistem au fost actualizate și îmbunătățite ca parte a One UI 4. Aplicația Weather, de exemplu, a primit o schimbare completă cu animații noi.

Tastatura Samsung a fost, de asemenea, îmbunătățită și vă permite să adăugați direct emoji-uri, GIF-uri și autocolante cu o singură atingere. De asemenea, puteți crea emoji-uri personalizate amestecând două emoji-uri diferite și animandu-le. Grammarly activează acum verificatorul gramatical încorporat pentru a vă ține la distanță erorile de tastare.

5. Meniu Partajare personalizabil. Meniul Partajare primește o actualizare utilă în noua interfață și vă permite să personalizați ordinea în care sunt afișate elementele. În plus, puteți adăuga aplicații sau persoane de contact în bara Preferințe din meniul Partajare, astfel încât să le puteți partaja rapid date.

Mai multă confidențialitate și îngrijirea dispozitivului

6. Îmbunătățiri de confidențialitate. Samsung a încorporat toate noile funcții de confidențialitate Android 12 în One UI 4.0. Când deschideți o aplicație pentru prima dată, vi se va solicita să permiteți notificări de la ea. Dacă nu faceți acest lucru, orice aplicație pe care o instalați nu vă va putea trimite notificări.

O altă schimbare notabilă în Android 12 este capacitatea de a vă partaja locația aproximativă cu aplicațiile. Ori de câte ori o aplicație vă solicită locația, veți avea opțiunea de a partaja locația dvs. exactă sau aproximativă.

Există, de asemenea, butoane în panoul Setări rapide care vă vor permite să dezactivați complet accesul la cameră și microfon cu o singură atingere. Un indicator verde va fi afișat și pe bara de stare ori de câte ori o aplicație accesează camera sau microfonul. De asemenea, puteți primi o alertă ori de câte ori o aplicație accesează conținutul clipboard de pe dispozitivul dvs. în One UI 4.

7. Îngrijirea dispozitivului. Meniul de îngrijire a bateriei și a dispozitivului a primit o revizuire completă în One UI 4, deși arată detaliile exacte ca înainte, doar într-o manieră mai bună. Butonul Optimizați acum se află chiar în partea de sus și afișează starea curentă de optimizare a telefonului dvs. Mai jos, puteți găsi opțiuni pentru a accesa meniurile Baterie, Stocare sau Memorie.

Actualizare software și Diagnostics sub-meniuri sunt noi adăugate la această pagină de setări. Cu acesta din urmă puteți să faceți mai multe teste pentru a vedea dacă telefonul funcționează corect sau nu.

Îmbunătățiri ale aplicației pentru camera cu One UI 4.0 bazată pe Android 12

8. Asistență eSIM în SUA pe Galaxy S21. Seria Galaxy S21 a avut suport eSIM de la lansare, dar funcția nu a fost disponibilă pe variantele din SUA. Nu știm motivul, iar Samsung nu a dat explicații în acest sens. Actualizarea One UI 4.0 permite suportul eSIM pe variantele deblocate, T-Mobile și Verizon ale seriei Galaxy S21 din SUA.

9. Îmbunătățiri ale aplicației pentru cameră. Aplicația Camera primește unele îmbunătățiri și în One UI 4. În primul rând, arată numerele de zoom pe butoanele relevante în loc de o pictogramă, astfel încât să puteți ști cantitatea de zoom pe care a trebuit să o aplicați înainte de a face o fotografie.

De asemenea, puteți începe fără probleme să înregistrați un videoclip din modul Foto în aplicația Cameră, trăgând pur și simplu butonul declanșator în partea de sus și blocându-l acolo.

One UI 4 poate să nu pară o actualizare semnificativă la suprafață, dar aduce câteva îmbunătățiri notabile de utilizare. Îmbunătățirile de confidențialitate sunt, de asemenea, întotdeauna binevenite și vă vor ajuta să vă păstrați datele în siguranță și protejate de aplicațiile umbrite. Vedeți pe I❤️Samsung cum să pregătiți smartphone-ul Samsung Galaxy pentru actualizarea la Android 12!

Gigantul coreean nu numai că și-a îmbunătățit interfața, dar acum reușește și să o lanseze mai repede decât aproape orice alt producător Android. Seria Galaxy S10, seria Galaxy S20 și Galaxy A52 cu variantele sale vor primi noua interfață în curând. Telefoanele pliabile Samsung, seria Note 20 și seria Galaxy Note 10 se numără printre dispozitivele care vor primi One UI 4.0. De asemenea, va apărea pe dispozitive noi pe tot parcursul anului 2022, inclusiv pe viitoarea serie Galaxy S22.