Căștile Samsung XR: caracteristicile pot fi dezvăluite la Google I/O 2024

62
Samsung XR headset features
Sursa foto: via sammobile.com

Despre căștile Samsung XR (Extended Reality – Realitatea extinsă) au fost multe informații în ultimul timp, dar încă le așteptăm. Acum avem o informație nouă despre aceste căști Samsung. Google a anunțat că va organiza următorul eveniment Google I/O (“input / output – intrare / ieșire”) pe 14 mai 2024. Într-o postare pe X/Twitter, compania a mai dezvăluit că la acest eveniment va face „anunțuri AR”.

Având în vedere că Google lucrează cu Qualcomm și Samsung la viitoarea cască XR de la Samsung, anunțurile pe care Google le va face despre căștile AR pot fi legate direct de viitoarea cască XR de la Samsung. Cu alte cuvinte, Google ar putea dezvălui unele dintre caracteristicile viitoarelor căști Samsung XR la Google I/O 2024.

Caracteristicile Căștile Samsung XR ar putea fi dezvăluite la Google I/O 2024

În februarie 2023, Samsung a dezvăluit că dezvoltă o cască XR în colaborare cu Google și Qualcomm. De atunci, am avut multe scurgeri și zvonuri legate de viitorul produs. Printre acestea, inclusiv că gigantul tehnologic sud-coreean a creat o echipă separată pentru Samsung XR și că ar putea să-l lanseze alături de Fold 6 și Flip 6 în iulie anul acesta. Viitoarele căști XR ale Samsung ar putea folosi platforma Google bazată pe Android pentru căști XR, potrivit SamMobile. La bord va fi cel mai recent chipset Qualcomm și emblematic pentru căști XR, Snapdragon XR 2+ Gen 2 și un afișaj micro-OLED de la Sony.

Explicația Google pentru I/O este: „Un googol este un unu, urmat de 100 de zerouri, așa că de aici provin numele și sigla I/O. Am luat doar primul (1) și zero și le-am lăsat deoparte pe toate celelalte zerouri. Totul se întoarce la Google”, spune compania.

Așteptarea generală este că Samsung ar putea lansa viitoarele căști XR la un preț mult mai mic decât Apple Vision Pro. Asta înseamnă că ar putea costa similar cu Apple Meta Quest 3. Ca atare, căștile Samsung XR ar putea concura direct cu Meta Quest 3, mai degrabă decât cu Apple Vision Pro.

Acestea fiind spuse, căștile Samsung vor concura cu cele de la Apple. Totuși, va fi o mare diferență de preț între cele două. Recent, Samsung a tachinat un alt tip de purtabil, inelul inteligent Galaxy Ring. Din informațiile de până acum acest inel va fi lansat pe 10 iulie la Galaxy Unpacked, programat la Paris în această vară.