Căștile Samsung XR posibil cu afișaj micro-OLED de la Sony

114
Castile Samsung XR posibil cu afisaj microOLED de la Sony
Sursa foto: via sammobile.com

Anul trecut în februarie compania Samsung a anunțat că lucrează la o cască de realitate extinsă (XR) în colaborare cu Google și Qualcomm. În ianuarie 2024, Samsung Display a dezvăluit primul său afișaj micro-OLED (cunoscut și sub numele de micro-display OLED și OLEDoS). Astfel toată lumea se aștepta ca Samsung să folosească acest afișaj în viitoarele căști Samsung XR. Cu toate acestea, se pare că nu va fi așa.

La Omdia Korea Display Conference 2024 din Seul, Coreea de Sud, un cercetător de la Omdia, Minsoo Kang, a susținut că Samsung va folosi un afișaj OLEDoS de la Sony Semiconductor Solutions Corporation pentru viitoarele căști Samsung XR. Potrivit SamMobile, acest display va avea o dimensiune de 1,3 inch și o structură sub-pixel WRGB.

Se pare că Samsung Electronics plănuise anterior să se aprovizioneze cu ecrane pentru viitoarele căști XR de la Samsung Display. Probabil că Samsung și-a dat seama că afișajul micro-OLED Sony este mai bun decât cel al Samsung Display. În acest fel gigantul sud-coreean a decis să meargă cu Sony pentru ecranele viitoarelor sale căști de realitate extinsă – extended reality (XR). Căștile Samsung XR ar putea fi lansate în acest an.

În august 2023, Sony a dezvăluit un micro-display OLED cu numele de model ECX344A. Are o dimensiune de 1,3 inch (3,30 cm) și o rezoluție de 3.840×3.552 pixeli. Afișajul are o rată de reîmprospătare de 90 fps și o luminozitate de 1.000 cd/m² (niți). Având în vedere această informație din Coreea, este posibil ca Samsung să folosească acest afișaj în viitoarele căști XR ale companiei. Și Apple achiziționează afișaje micro-OLED de la Sony, pentru căștile de realitate mixtă (MR) Vision Pro.

XR – Extended Reality cuprinde realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și realitatea mixtă (MR). Tehnologia este menită să combine lumea fizică cu o „lume digitală geamănă” fiind capabilă să interacționeze cu ea.

Se pare că Samsung a creat o echipă separată numită „Immersive Team” pentru dezvoltarea primei sale căști XR. Este de așteptat ca viitoarea cască XR Samsung vă aibă procesorul Qualcomm Snapdragon XR2+ și să ruleze pe o versiune de Android modificată pentru căștile XR.

Sursă foto: Adobe Stock

Nu se cunosc momentan alte specificații despre această cască Samsung, dar sunt informații că tehnologia Samsung de la interior va da mâna cu inteligența artificială Galaxy AI. Se așteaptă ca Samsung să dezvăluie produsul în a doua jumătate a acestui an. Nu știm momentan dacă această cască va fi lansată alături Flip 6 și Fold 6 la Galaxy Unpacked de la Paris, sau mai târziu.