Acasă Stiri Ce înseamnă literele E, 3G, H+, 4G, 4G+ și 5G, pe smartphone?

Ce înseamnă literele E, 3G, H+, 4G, 4G+ și 5G, pe smartphone?

Iată câteva detalii cu privire la această combinație de litere și cifre.

E, 3G, H+, 4G, 4G+, 5G? V-ați întrebat vreodată ce înseamnă aceste acronime afișate de rețeaua de telefonie mobilă în bara de notificare a unui smartphone? Numere și litere, care au de fapt un rol specific, ele vă spun multe lucruri despre rețeaua la care sunteți conectat.

Vreți să aflați mai multe? Aceste marcaje afișate pe partea de sus a dispozitivului, dau un indiciu valoros pentru utilizatori. Uneori, G, E și alteori 3G, H+, 4G și din ce în ce mai mult 4G+ și în curând 5G.

Aceste litere însoțite de cifre, precizează, în special viteza de încărcare unei pagini de internet, viteza de trimitere unei fotografii sau a unui document, dar și calitatea comunicărilor noastre și a conexiunilor la internet.

Utilizarea corectă și la capacitatea prevăzută în specificații a unui smartphone, se realizează doar printr-o rețea optimă. Noi alegem operatorul, în funcție de calitatea rețelei sale și pentru aceasta îi plătim abonament.

În general, știm că simbolurile 3G, 4G atunci când sunt afișate pe telefoanele Samsung, atestă o bună acoperire a rețelei. Dar, în realitate, este oare adevărat?

Aceste litere semnifică felul rețelei la care sunteți conectat

Haide să vedem!

  • G-GPRS (General Packet Radio Service) – aceasta este, fără îndoială, cea mai lentă conexiune. Este foarte lentă. Foarte foarte lentă. Atât de lent încât ar trebui să se inventeze un adjectiv special pentru acest lucru. Singurul său avantaj este faptul că toate telefoanele se pot conecta la această rețea. Dar, cu o astfel de viteză mică 56-144 kbps, comunicările disponibile sunt catastrofale. Totuși să nu uităm că este începutul!
  • E-Edge (Enhanced Data rate pentru GSM Evolution) – este un pic mai bine decât am văzut mai sus, dar nu încă suficient. Pentru unii E este similar cu 3G, nu e adevărat! Cu o viteză de 348 Kbps (kilobit pe secundă) utilizările sunt limitate la apeluri, mesaje și mail-uri, dar fără fotografii. Este încă foarte lent!
  • 3G sau UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) – aici e ceva mai bine. Operatorii au lăudat meritele rețelei 3G și este adevărat că a fost mult mai bine decât ceea ce am avut anterior. În cele din urmă este posibil să se folosească smartphone-urile pentru aproape toate, video, email-uri, navigare, fotografii. 3G este încă o rețea populară și cu viteze de 1,9 Mbps (megabit pe secundă) este suficientă pentru unii utilizatori de telefoane Samsung.
3G+, 4G și 5G tot mai performante
  • 3G+ sau H la HSDPA (High Speed ​​Packet Access), cu un debit de 14 Mbps a atins viteze foarte interesante. Viteza de încărcare a unui video de calitate este acceptabilă.
  • H+ sau DC (Dual-Cell High Speed ​​Packet Access +) – aici vom ajunge la o rată de transfer de date de 42 Mbps, care este destul de confortabilă. Se pot trimite și primi date de dimensiuni mai mari, fără a pune prea multe întrebări. Începe să atingă o viteză confortabilă.
  • 4G sau LTE (Long Term Evolution) – aici am ajuns deja la 150 Mbps, transferă datele bine și este ușor de utilizat un smartphone cu o astfel de viteză. Este pe tot mai multe telefoane Samsung. Debitul este uneori mai bun la unii furnizori de servicii de internet, în condiții speciale, desigur.
  • 4G+ sau LTE-A (Long Term Evolution – avansat) – Cu viteze de până la 1Gbps (gigabit pe secundă) vom zbura. Este ușor să vizionăm un film la o rezoluție de 1080p fără probleme.
  • 5G (a 5-a generație de sisteme fără fir) Această rețea 5G nu este disponibilă în prezent. Încă în faza de testare în mai multe laboratoare, este de așteptat să fie instalată în Europa până în anul 2020.
Rețeaua 5G tot mai aproape

Viteza de transfer de date este de așteptat să fie de 100 de ori mai mare pe 5G decât 4G. În final va ajunge la un record de 12 Gbps pe 5G. Tehnologia are deja logo-ul său oficial, pentru a evita orice truc murdar. Așa că, începe o lungă perioadă de așteptare până când vom putea apela și trimite SMS-uri cu telefoanele noastre Samsung în această rețea.

Pentru a asigura un astfel de serviciu 5G, asigurarea unei rețele fiabile este esențială și operatorii au înțeles. Au pus la bătaie toate mijloacele de dezvoltare a tehnologiilor pentru 5G, începând cu Samsung Electronics care este lider la această tehnologie.

La rândul său, Europa nu a ezitat să plătească 700 de milioane de euro pentru a dispune de 5G din 2020. Să sperăm că cel puțin până atunci, toată lumea va avea o conexiune 4G. Deoarece este încă departe de a fi ceia ce trebuie, în ciuda eforturilor depuse în fiecare lună de către operatori.

Acum vei ști la ce să te aștepți atunci când te uiți la colțul de sus al telefonului smartphone Samsung și vei vedea o mică literă, eventual însoțită de o cifră.

Stiri

De Sf. Maria tuturor cititoarelor noastre le dorim La mulți ani!

Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica de Sf. Maria, 1,8 milioane dintre aceștia fiind femei. Dintre femeile care își serbează onomastica –...

Valoarea mărcii Samsung estimată la peste 57 miliarde de dolari

Valoarea mărcii Samsung Electronics Co. este estimată la aproape 57,3 miliarde USD. Este cea mai mare dintre companiile sud-coreene, conform unui studiu...

Promoție Samsung în UK: la un telefon Galaxy căști wireless AKG gratuite

Cumpărați un smartphone Samsung Galaxy A între 5 august și 2 septembrie 2020 și primiți o pereche gratuită de căști Samsung AKG...

Samsung parteneriat cu ARM și AMD pentru a rivaliza cu Qualcomm

Samsung aparent colaborează cu AMD și ARM pentru a aduce nuclee personalizate de procesoare de la acestea pentru linia sa de procesoare...

Galaxy Note 20 Ultra primul telefon cu noul ecran OLED VRR Samsung

Samsung Galaxy Note 20 Ultra este un smartphone incredibil. Cu toate că este scump, lucru ce nici nu intră în discuție, acesta...

Posibil ca Samsung să renunțe la seria Galaxy Note de anul viitor

Cu seria Galaxy Note, Samsung a atras o mulțime de clienți în special din sectorul business. Smartphone-uri frumoase, elegante și puternice. Seria...

Samsung pe locul doi în cota de piață smartphone-uri din Canada

După lansarea seriei Galaxy S20 la începutul acestui an, Samsung a lansat constant și alte smartphone-uri în Canada. Conform Counterpoint Research, gigantul...