Posibil ca Samsung să treacă la ceasuri Galaxy cu design pătrat

100
Design patrat pentru galaxy Watch
Sursă foto: AndroidCentral

După mai mult de un deceniu de la lansarea primelor sale ceasuri inteligente în 2013, sunt informații că Samsung vrea să schimbe designul ceasurilor sale. Când a lansat primul său ceas – Galaxy Gear în 2013 – acesta avea un ecran dreptunghiular. Acest limbaj de design era în concordanță cu al altor ceasuri din acea perioadă. Nu credem că noile ceasuri Galaxy Watch 7 vor veni cu noul design.

Revenind la Samsung Gear, acesta a fost urmat de Gear 2 și Gear Live în același factor de formă. Apoi compania a trecut la ceasuri Galaxy rotunde în ultimii opt ani. Și totuși, dacă sunt de crezut noile informații care au apărut, asta se va schimba în curând. Nu putem fi siguri că un Galaxy Watch pătrat/dreptunghiular este un lucru sigur sau dacă este „luat în considerare”, dar sursa (SamMobile), via GSMArena, pare destul de încrezătoare. Cel mai probabil seria Galaxy Watch 7 va merge pe un ecran cu design rotund.

Probabil Samsung va produce din nou ceasuri inteligente pătrate/dreptunghiulare, deși de această dată sub marca Galaxy Watch. Această idee este luată în considerare la nivel intern la Samsung. Având în vedere data probabilă de lansare din iulie 2024 pentru viitoarele ceasuri, ne îndoim că Samsung are timp pentru o reproiectare drastică. Cel mai probabil, dacă schimbarea de design se va întâmpla, nu va fi mai repede de 2025.

Un ecran dreptunghiular facilitează interacțiunea cu toate, în special pe un ecran mic unde fiecare pixel contează. Ceasurile rotunde lasă relativ puțin spațiu pentru derularea notificărilor sau a UI. Ecranele rotunde permit doar lucrurilor centrale să fie în prim-plan, în timp ce conținutul de sus și de jos este sacrificat de marginile rotunde. Dar, un design rotund dă senzația de ceas clasic – arăta ca un ceas. Totuși în privința funcționalităților de azi lasă puțin de dorit.

The Calibre 101 este cel mai mic ceas din lume. Măsoară doar 14 mm x 4,8 mm și are o grosime de 3,4 mm. Cântărește doar un gram! Este făcut de Jaeger‑LeCoultre, are 98 de componente și fiecare piesă este făcută manual.

O eventuală revenire la forma pătrată ar putea oferi avantaje în ceea ce privește optimizarea afișajului și designul UI. În special pentru funcționalități care beneficiază de o suprafață de afișare mai mare. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci cel mai sigur seria Galaxy Watch 8 din 2025 va beneficia de această schimbare.

În același timp, este posibil ca astfel de ceasuri pătrate să fie lansate într-o nouă serie Samsung. Chiar dacă acest lucru este puțin probabil, nu este exclus să avem ceasuri Galaxy cu ambii factori de formă. Nimeni nu știe sigur ce face Samsung, deci va trebui să avem răbdare. Probabil vom auzi mai multe despre asta în viitorul apropiat.