Viitoarele ceasuri inteligente Galaxy Watch vor măsura glicemia

4537
Viitoarele ceasurile inteligente Galaxy Watch vor masura glicemia
Sursa Foto: Samsung

Quantum Operation Inc., un startup IoT pentru asistență medicală al companiei nipone Nikkei Digital Health, a prezentat la CES 2021 o brățară de măsurare a glucozei. Aceasta permite monitorizarea nonstop a nivelului glucozei din sânge. Sunt zvonuri că această funcție ne-invazivă de la Quantum Operation va ajunge pe viitoarele smartwatch-uri Samsung Galaxy Watch. Și Apple s-a arătat interesată de acest lucru.

Samsung va lansa trei noi ceasuri inteligente în a doua jumătate a anului 2021. Modelul care va oferi valorile glicemiei va fi numit Samsung Galaxy Watch 4 sau Samsung Galaxy Watch Active 3. Apple Watch serie 7 va oferi aceeași caracteristică, fără a fi nevoie de un ac, lucru folosit de glucometrele clasice.

Un viitor Galaxy Watch 4 cu funcție de glucometru

Ceasurile viitoare Samsung Galaxy Watch vor folosi o tehnologie numită spectroscopie Raman, potrivit PhoneArena. Folosind o lumină laser, această tehnologie este capabilă să determine compoziția unei substanțe, cum ar fi cantitatea de glucoză din sângele unei persoane. Există, de asemenea, alte aplicații pentru această tehnologie care sunt folosite în alte domenii medicale în afara diabeticii.

Lansarea unui Galaxy Watch 4, sau a altui model cu monitorizarea nivelului de glucoză din sânge ar putea duce la o cerere mare pentru noile ceasuri inteligente Samsung echipate cu capacitatea de a face citiri nedureroase ale glicemiei. Numai în SUA există 25 de milioane de diabetici dependenți de insulină, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății; acest număr crește datorită dietei slabe și lipsei de exerciții fizice la majoritatea americanilor. Un glucometru pe un smartwatch Samsung ar fi un important atu în vânzările companiei din Statele Unite.

Glucometrul este un dispozitiv de măsurare a concentrației aproximative de glucoză în sânge (glicemia). Este folosit de către persoanele cu diabet zaharat sau hipoglicemie. Aproximativ 463 milioane de oameni din lume au diabet, conform OMS.

Noile smartwatch-uri Samsung vor fi lansate în toamnă

Dacă Samsung și Apple oferă această funcție pe noile lor ceasuri inteligente, nu există loc pentru erori. Citirea trebuie să fie foarte precisă, pentru că o cantitate prea mică sau prea mare de insulină poate crea probleme. Glicemia prea mare și ar putea afecta lucruri precum vederea utilizatorului. Dacă se injectează prea multă insulină, un diabetic ar putea suferi de hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge).

Știm că Samsung va lansa trei noi dispozitive purtabile în timpul unui alt eveniment Unpacked din toamna acestui an. Posibil tot atunci să fie lansat și Galaxy Z Fold 3. Nu știm încă dacă toate cele trei dispozitive vor avea tehnologia de măsurare a zahărului din sânge. Este posibil ca doar Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch Active 3, pot avea și alt nume, să aibă funcția glucometru.