Ceasurile Galaxy Watch vor primi mai multe noutăți cu One UI 6 Watch

113
One UI Watch 6
Sursă foto: GalaxyClub

Interfața One UI 6 Watch beta a fost lansată ieri de Samsung, astfel acum știm exact ce inovații vor veni în curând la ceasurile Galaxy. Cu această ocazie Samsung a anunțat că interfața că noua interfață va ajunge la modelele recente de ceasuri mai târziu în 2024. Cuvântul cheie din acel anunț a fost Galaxy AI, dar să fim sinceri: cele mai frumoase schimbări nu depind neapărat de inteligența artificială.

Programul beta al noului software este disponibil pentru utilizatorii din SUA și Coreea de Sud, potrivit GalaxyClub. Mai jos vom prezenta lista completă a modificărilor aduse de One UI 6 Watch. Lista este împărțită în patru domenii, pe care le putem rezuma ca: sănătate, servicii (comenzi), comunicare și „altele”. Chiar dacă nu există o listă oficială de modificări, cele de mai jos le vom regăsi pe mai multe ceasuri Galaxy Watch actuale și viitoare.

Am sintetizat noutățile care vor veni cu noua interfață pentru wearables a companiei Samsung. Iată mai jos ce modificări vor veni cu One UI Watch 6:

În materie de sănătate:

 • Fii cu ochii pe energia ta. Noul „scor energetic” este adăugat în Samsung Health. Aceasta se bazează pe tiparele de somn și activitate. „Scorul energetic” este scăzut? Apoi odihnește-te. Este scorul mare? Acesta este momentul să vă doborâți recordul personal într-o activitate (sportală). Toate acestea conform algoritmilor Samsung Galaxy AI.
 • Analiza detaliată a somnului. În One UI 6 Watch veți obține o perspectivă mai bună asupra calității somnului. Analiza actualizată se bazează pe ritmul cardiac, respirația, timpul necesar pentru a adormi și inteligența artificială.
 • Creează-ți propriul antrenament. Combinând diferite exerciții, îți creezi propriul antrenament. Puteți stabili apoi diferite obiective spre care puteți lucra.
 • Faceți mai mult cu o apăsare dublă. În One UI 6 Watch, veți putea în curând să ciupiți pentru a mări de două ori la rând. În funcție de situație, puteți prelua apeluri telefonice, dezactiva o alarmă, derulați prin notificări, controlați redarea muzicii, faceți fotografii și multe altele.
 • Defilare orizontală mai rapidă. Viteza cu care puteți derula prin meniuri pe orizontală este mai rapidă în One UI 6 Watch.
 • Comutare mai ușoară între activități. Atingeți în partea de jos a cadranului ceasului pentru a vedea imediat ce activități sunt active: apeluri, muzică, exerciții etc. Acest lucru vă permite să comutați între diferitele ecrane și mai rapid.
 • Operare mai rapidă atunci când utilizați Gesturi universale. Ceasurile Galaxy au deja control prin gesturi – Gesturi universale . În One UI 6 Watch, accentul se pune direct pe opțiunile utilizate frecvent, astfel încât adesea nu mai este necesar să schimbați mai întâi focalizarea.
 • Reveniți fără să atingeți ecranul. Cu un simplu gest al încheieturii mâinii vă puteți întoarce oricând direct la interfață. Acest gest va face, de asemenea, în curând parte din Gesturile Universale.
 • Alegeți notificările direct pe ceas. În One UI 6 Watch poți alege ce notificări de la ce aplicații vrei să primești direct pe ceas. Nu mai trebuie să utilizați aplicația Wearable de pe telefon pentru aceasta.
 • Modurile vă permit să controlați mai multe setări. Funcția Moduri obține acces la mai multe setări, cum ar fi Nu deranja, Afișajul mereu activ, Sunet și multe altele. Clasamentul dvs. este gestionat în continuare pe telefon.
 • Setează-ți emoji-urile preferate. Puteți alege cele mai folosite emoji-uri în One UI 6 Watch, astfel încât să le puteți utiliza oricând direct de pe ceas ca răspuns direct la un mesaj.
 • Salvați imaginile atașate. În curând vei putea salva mesajele cu o imagine atașată direct pe ceasul tău Galaxy. Acolo le puteți vizualiza în continuare și le puteți utiliza, de exemplu ca fundal pentru cadranul ceasului dvs.
 • Font nou. La fel cum One UI 6 aduce un nou font pe telefon, One UI 6 Watch aduce un nou font pentru ceas. Dacă ați setat deja un font diferit, acesta nu se va schimba în timpul upgrade-ului – dar, desigur, îl puteți alege mai târziu.
 • Durata de viață a bateriei. În modul de economisire a energiei poți limita diferite funcții de sănătate separat, astfel încât să poți folosi bateria și mai mult timp.
 • Conectați-vă automat cu audio Bluetooth. Puteți seta ceasul în One UI 6 Watch, astfel încât acesta să se conecteze întotdeauna automat la difuzoare sau alte dispozitive audio de îndată ce redați muzică de pe ceas.

Samsung a anunțat anterior că actualizarea One UI 6 Watch va veni la toate ceasurile cu Wear OS lansate până acum. Mai precis acestea sunt:

Noul software va fi, desigur, disponibil și pe noile Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra, imediat după lansarea noilor modele. Celelalte ceasuri vor primi probabil actualizarea în zilele sau săptămânile de după lansarea lui Watch 7 și Galaxy Watch Ultra. Undeva spre sfârșitul lunii august.

Galaxy Watch 3 și mai vechi nu mai beneficiază de acest upgrade. Aceste modele folosesc încă sistemul de operare Tizen. Samsung a anunțat recent că suportul pentru aplicații și conținut pentru aceste ceasuri mai vechi se va încheia în 2025.