Ceasurile Samsung actuale nu primesc Wear OS, dar primesc actualizări Tizen

442
Ceasurile Samsung actuale nu primesc Wear OS dar primesc actualizari
Sursa Foto: androidauthority.com

Unul dintre punctele culminante ale recentei prezentării Google I / O 2021 a fost anunțul Google că s-a alăturat Samsung pentru revitalizarea industriei portabile Android. Google, Samsung și Fitbit intenționează să-și combine toate puterile pentru a crea un sistem de operare hibrid care va fi un amestec de Wear OS, Fitbit OS și Samsung Tizen.

Acest nou sistem de operare – care va funcționa în continuare prin Wear OS – va apărea pe dispozitivele portabile viitoare Samsung. Va apărea, de asemenea, pe portabilele Fitbit și, teoretic, pe un portabil Google dacă compania îl va lansa vreodată. Dar ce înseamnă acest lucru pentru actualizările ceasurilor și dispozitivelor portabile Galaxy Watch actuale?

Wear OS limitat doar la lansările viitoare

În contextual acestor știri Samsung a confirmat că actualele sale articole portabile cu Tizen OS vor primi în continuare actualizări. Smartwatch-urile vor primi în continuare actualizări Tizen OS respectând programul obișnuit, conform AndroidAuthority. Acest lucru de va întâmpla indiferent de modelul respectiv, până la trei ani de la data lansării.

Acest lucru ar trebui să le faciliteze actualelor ceasuri Galaxy accesul la actualizări de securitate și ultimele noutăți lansate de Tizen. Cu toate acestea, compania a confirmat că niciun produs existent pe piață nu va primi o actualizare la Wear OS. Vinovatul evident pentru acest lucru este hardware-ul din ceasurile Samsung, care nu se bazează pe platforma Wear OS.

Wear OS (Operating System), cunoscut anterior ca Android Wear, este un sistem de operare Google Android. A fost conceput pentru smartwatch-uri și alte portabile și încorporează Google Assistant adaptat pentru ecrane mici.

Am auzit zvonuri de luni întregi că viitorul Galaxy Watch 4 ar putea fi alimentat de Wear OS. Cu aceste noi știri, asta pare mai degrabă o inevitabilitate acum. Ne așteptăm ca urmașul lui Galaxy Watch 3 să fie lansat în august sau la un moment dat în această vară.