Cele mai reparabile telefoane din lume în 2022 au fost: Samsung Galaxy

188
Telefoane reparabile Samsung Galaxy
Sursă foto: via Fony.sk

În medie, telefoanele Samsung Galaxy lansate în 2022 și înainte au fost cele mai ușor de reparat. Acest lucru a fost constatat în baza unui studiu care analizează timpul necesar oamenilor pentru a repara telefoanele acasă și complexitatea instrucțiunilor de reparare pas cu pas găsite pe net. Samsung a avut cel mai mare rating anul trecut, urmat de Apple, Motorola, Google și Xiaomi.

Cercetarea a fost efectuată de site-ul de informații tehnologice Electronics Hub, potrivit SamMobile. Electronics Hub a adunat timpii medii de reparații și informații despre dificultatea ghidului de reparații de la iFixit pentru a determina care smartphone-uri sunt cele mai ușor și mai greu de reparat acasă. Pe baza acestor informații, Galaxy S22 Ultra este al treilea cel mai ușor smartphone de reparat. Pe primele două locuri s-au clasat Galaxy A40 și Motorola Moto G7 ambele lansate în 2019.

Samsung Galaxy A40 are un timp mediu de reparare de 32,6 minute pe remediere. În același timp, 42,9% dintre reparații necesare acestui telefon sunt ușoare. La fel, Galaxy S22 Ultra atinge un timp mediu de reparație de 48,1 minute / reparație, iar 33,3% dintre reparații sunt ușor de efectuat.

Telefoanele Samsung Galaxy cele mai reparabile în 2022

În schimb, cel mai greu smartphone de reparat este Google Pixel 7 (2022), cu un timp mediu de reparație la domiciliu de 60,3 minute. Este urmat de Galaxy Note 10, care are un timp mediu de reparare de 58,4 minute. Ambele telefoane au instrucțiuni de reparare dificil de urmat, ceea ce le-a adus un rating de „100% reparații grele”. Galaxy A53 și Galaxy A72 sunt într-o situație similară. Chiar dacă au avut timpi medii de reparații mai mici pe remediere decât Galaxy S22 Ultra, repararea acestor telefoane acasă nu este considerată o sarcină ușoară din cauza pașilor dificili de reparație.

HTC – High Tech Computer Corporation este o companie multinațională cu sediul în Taiwan, fondată în 1997. Produce smartphone-uri Android și dispozitive de realitate virtuală (VR). Este cel mai mare producător mondial de dispozitive VR.

Pe baza ghidurilor de reparații DIY (Do-It-Yourself Repair) pentru smartphone-uri lansate în ultimii ani, studiul arată că telefoanele Galaxy sunt printre cele mai ușor de reparat acasă. Pe primul loc este Asus, urmată de HTC, LG, Samsung și Apple. Pe de altă parte, cele mai greu de reparat smartphone-uri din ultimii ani sunt Sony, Xiaomi, Huawei, OnePlus și Honor.

Studiul mai arată că Samsung a fost marca de top în ceea ce privește ușurința în reparații la domiciliu în 2013 și 2014. Apoi compania a pierdut primul loc fiind depășită de Motorola, Apple și chiar Xiaomi, ocazional. Cu toate acestea, în 2022, Samsung a devenit din nou cel mai reparabil brand de smartphone-uri din lume. Studiul nu a inclus modelele din 2023, dar probabil că Samsung rămâne lider și în acest an. Multe dintre telefoanele Samsung din 2023 – inclusiv seria Galaxy S23 – simplifică foarte mult înlocuirea bateriei.