Unele telefoane Samsung Galaxy A nu vor mai primi Android 14

252
Unele telefoane Samsung cu mufa pentru casti nu vor primi Android 14
Sursa foto: via phonearena.com

Samsung Galaxy A40 a fost unul dintre cele mai vândute telefoane inteligente în perioada 2019-2020, potrivit datelor de piață. A fost pe lista cele mai bune telefoane cu buget redus la acea vreme, mulțumită în mare măsură prețului său impresionant de scăzut și specificațiilor oferite.

La fel ca frații săi mai modești Galaxy A20 și Galaxy A10, împreună cu alte telefoane din seria A accesibilă, acestea i-au păstrat intact statutul de cel mai mare producător de telefoane din lume de mulți ani la rând companiei Samsung. Dar, acum în 2023, Samsung a încheiat actualizările software pentru aceste telefoane de buget din 2019, potrivit PhoneArena. Galaxy A40, Galaxy A20 și Galaxy A10 nu mai sunt listate în baza de date Samsung pentru actualizări lunare, trimestriale sau bianuale. Deci, cel mai probabil că vor rămâne pe patch-ul de securitate din martie 2023, cel puțin în viitorul apropiat.

Android 14 și One UI 6.0 nu va ajunge pe unele telefoane Galaxy A

Inutil să spunem, că Galaxy A40 nu va fi actualizat la cea mai recentă versiune Android 14. În aceeași situație se află și Galaxy A20 sau Galaxy A10. Automat aceste trei modele nu vor primi nici interfața Samsung One UI 6.0, aferentă sistemului de operare Android 14.

Anul trecut, Samsung a anunțat că va lansa 5 ani de actualizări de securitate pentru telefoanele sale. În materie de actualizări Android, telefoanele Samsung vor primi patru ani de astfel de actualizări pentru dispozitivele introduse în 2019 și după. Am scris recent că în această situație se află inclusiv un model foarte ieftin: Samsung Galaxy A24.

În 2014, Google a anunțat sistemul de operare Android Wear, o versiune specială de Android construită special pentru ceasuri inteligente. Dar, primul smartwatch cu Android a fost Sony (Ericsson) LiveView, lansat în 2010.

„Anumite dispozitive lansate în 2019 sau mai târziu vor fi acceptate cu actualizări de securitate de firmware pentru cel puțin patru (4) ani de la lansarea lor globală. În același timp, anumite dispozitive mai noi vor primi până la cinci (5) ani de actualizări de securitate”. A afirmat Samsung pe pagina sa de suport software. Din păcate, Galaxy A40, Galaxy A20 și Galaxy A10 din 2019 intră în categoria de 4 ani. În acest fel Samsung își încetează actualizările de Android și de securitate.

Samsung Galaxy A40 are un ecran AMOLED de 5,9 inch, un scaner de amprentă la spate, dual-camera și un procesor acum mai lent, deci ar fi timpul oricum pentru un upgrade. Sigur că posesorii actuali ai acestui model vor ofta cel puțin după mufa pentru căști aflată pe telefon. Galaxy A40 este unul dintre ultimele loturi de telefoane Samsung care au avut o astfel de mufă.