Cerere în permanentă creștere pentru Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 5G

314
Cerere în permanenta crestere pentru Galaxy Z Fold 3 si Z Flip 3 5G
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung este cu siguranță mândru de cererea constantă și în creștere pentru Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3. Nu mai este un mare secret că 2021 nu a fost un an extraordinar pentru Samsung din punct de vedere general al producției și vânzărilor de smartphone-uri, dar în ceea ce privește profitul a fost. Pandemia de coronavirus aparent fără sfârșit și lipsa globală de cipuri au afectat și pe cel mai mare producător de telefoane din lume.

Dar a fost un departament în care gigantul tehnologic a reușit să sfideze tendințele industriei globale. Samsung a reușit să îndepărteze toate obstacolele pentru a depăși chiar și cele mai optimiste așteptări ale sale anul trecut în segmentul pliabil. Potrivit unui nou studiu de piață publicat de cunoscutul Ross Young, Samsung a excelat în domeniul pliabil în 2021. Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Z Flip 3 au fost extraordinar de bine primite de piață.

1,5 milioane de Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 produse în decembrie 2021!

Oarecum dezamăgitor, Young nu are informații din interior de împărtășit cu privire la niciun dispozitiv viitor de data aceasta. Ross Young șeful Display Supply Chain Consultants (DSCC) se concentrează în schimb asupra celor aproape 1,5 milioane de unități pliabile produse de Samsung doar în decembrie 2021. Șeful DSCC afirmă că producția de telefoane pliabile Samsung a crescut cu 3.435% (!!!) față de cifra din decembrie 2020, conform PhoneArena. Este al doilea cel mai mare astfel de rezultat înregistrat de Samsung de la debutul comercial al Galaxy Fold de prima generație.

Poate mai important, acest număr a sporit totalul producției pliabile Samsung pentru 2021 la 8,1 milioane de unități, în creștere cu aproape 300% față de același scor înregistrat în 2020. Sigur că partea leului au avut-o Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

Ross Young este co-fondator și CEO al Display Supply Chain Consultants (DSCC). Ross Young are o licență în economie la Universitatea California din San Diego. El a participat la mai multe ediții a Campionatului Mondial Ironman.

Trebuie să menționăm că cifrele de producție și de vânzări nu sunt, evident, același lucru. Samsung a prezentat deja o cifră incredibilă în privința vânzărilor cu câteva săptămâni în urmă. Gigantul tech a estimat că livrările pliabile din 2021 au crescut de patru ori față de anul precedent.

Popularitatea pliabilelor Samsung este în creștere și în SUA

Rețineți că Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 au văzut lumina zilei abia în august 2021. Judecând după numărul din decembrie dezvăluit de Ross Young, cererea globală este încă foarte sănătoasă și ar putea rămâne așa mai mult timp de acum încolo. De fapt, producția Samsung în trimestrul I 2022 este de așteptat să atingă o valoare solidă de peste 1,5 milioane de unități, după ce a crescut cu peste 500% în comparație cu același interval de timp din 2021. Probabil cererea de pliabile va mai scădea puțin în trimestrul doi și din cauza impactului „sezonier”.

Deloc surprinzător, Galaxy Z Flip 3 rămâne cel mai popular telefon pliabil de la Samsung (și din lume). Flip-ul a reprezentat 67% din cele 1,5 milioane de astfel de dispozitive produse în decembrie! Estimările pentru ianuarie – martie sunt pentru o creștere de până la 70% din plăcinta pliabilă Samsung.

În ceea ce privește cererea regională, deloc surprinzător, Coreea de Sud este înainte față de Europa și de SUA. Totuși ultimele date indică creșterea popularității în SUA pentru Fold și Flip în 2021, creștere care continua și anul acesta.