CES 2021 Las Vegas anulat ca eveniment fizic, va avea loc online

580
Sursa Foto: mashable.com

Pe măsură ce lumea continuă să lupte cu pandemia de COVID-19, evenimentele publice mari și, în special, expozițiile comerciale au fost anulate una după alta în 2020. Știm foarte bine că din această cauză și Samsung Galaxy Unpacked are loc online. Este foarte clar că anul acesta nu va avea loc nici un eveniment de lansare fizic. Acum avem informații și despre CES 2021 Las Vegas.

Consumer Electronics Show, cea mai mare expoziție de IT organizată anual în Las Vegas va fi anulată în 2021. În schimb, evenimentul va avea loc online. Anunțul a fost făcut de Consumer Technology Association (CTA), care a invoca pandemia de coronavirus. Anunțul vine și după ce CTA a spus în iunie că plănuiește să organizeze un eveniment fizic pentru CES 2021.

Evenimentul este încă programat pentru prima săptămână din ianuarie, dar totul va fi online. Conform AndroidPolice, aceasta include conferințe, lansări de produse noi, interacțiuni live, întâlniri și mese rotunde. CTA a spus că CES va redeveni o manifestare fizică cu public la Las Vegas începând cu anul 2022.

Consumer Electronics Show 2021 – organizat online

Organizatorii CES, Asociația Tehnologiei pentru Consumatori, au făcut eforturi mari pentru a ține evenimentul de anul viitor la Las Vegas. Dar în urma escaladării situației cu CODID-19 la nivel global în cele din urmă au aruncat prosopul. CTA tocmai a anunțat că CES 2021 va fi un eveniment integral digital, spunând că va oferi „o experiență unică pentru industria tehnologică” și „o experiență extrem de personalizată”.

Președintele CTA Gary Shapiro a spus printre altele: „Pe fondul preocupărilor privind pandemia la nivel mondial, pur și simplu nu este posibil să convocăm în siguranță zeci de mii de oameni la Las Vegas la începutul lunii ianuarie 2021. Tehnologia ne ajută să lucrăm, să învățăm și să ne conectăm. Organizând un eveniment digital, putem oferi o experiență unică care îi ajută pe expozanții noștri să se conecteze cu publicul„.

CES – Consumer Electronics Show se organizează începând cu 1967. Primul eveniment a avut loc la în iunie 1967 în New York. Din 1978 până în 1994, CES a avut loc de două ori în fiecare an. O dată în ianuarie la Las Vegas și o dată în iunie la Chicago.

Încă de la începutul lunii iunie, CTA mai făcuse eforturi pentru un spectacol fizic în Las Vegas în ianuarie 2021. CTA a susținut că va igieniza în mod regulat locul, lărgind culoarele pentru a promova distanțarea socială și limitarea punctelor de atingere. Având în vedere situația globală actuală CTA a considerat că aceasta este o idee proastă. Evenimentul fizic a fost anulat în favoarea unuia online.

Samsung a expus și lansat permanent produse la Consumer Electronics Show, fiind printre cele mai active companii la Las Vegas. Anul acesta mai multe produse Samsung au primit cel mai mare premiu, Best of Innovation CES 2020.