Un cip Snapdragon pentru căștile Samsung XR va fi lansat anul viitor

234
Cipul Snapdragon XR2 Gen 2 Samsung XR
Sursa foto: via sammobile.com

În timpul lansării seriei Galaxy S23 la începutul acestui an, Samsung a dezvăluit că lucrează la un dispozitiv cu realitate mixtă. Atunci gigantul tech sud-coreean a afirmat că acest dispozitiv va fi lansat în viitor, fără a specifica o dată concretă. De asemenea, compania a anunțat că dispozitivul său XR (Mixed Reality) va folosi platforma Google și un procesor Qualcomm. Acum am aflat că Qualcomm va lansa acel cip pentru căștile Samsung XR la începutul anului viitor.

Vorbind cu publicația ETNews din Coreea de Sud, directorul general și vicepreședintele XR al Qualcomm, Hugo Swart, a dezvăluit că Qualcomm intenționează să lanseze următorul său cip XR în primul trimestru al anului 2024. Înseamnă că anunțul cipset-ului va avea loc înainte de sfârșitul lunii martie 2024. Acest lucru se va alinia cu lansarea seriei Galaxy S24 și este posibil ca cipul să fie dezvăluit în jurul anunțului seriei Galaxy S24. De asemenea, este posibil ca Samsung să-și dezvăluie căștile de realitate mixtă în timpul lansării seriei Galaxy S24.

Un nou cip Snapdragon pe căștile Samsung XR în 2024

În urmă cu câteva săptămâni, Qualcomm a lansat cipul Snapdragon XR2 Gen 2, folosit în căștile de realitate mixtă Meta Quest 3. Snapdragon XR2 Gen 2 a fost lansat la doi ani după lansarea lui Snapdragon XR2. Cum Qualcomm va lansa un alt cip emblematic XR la doar șase luni după lansarea lui Snapdragon XR2 Gen 2, ceva nu se potrivește. Ar fi o explicație. Este posibil ca Qualcomm să lanseze o gamă complet nouă de cipuri XR high-end.

Mai multe informații din Coreea de Sud susțin că viitorul cip XR al Qualcomm va fi folosit în primul set cu cască de realitate mixtă Samsung XR. De asemenea, LG este în discuții cu Qualcomm pentru propriul set cu cască de realitate mixtă, potrivit SamMobile.

XR – Extended Reality cuprinde realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și realitatea mixtă (MR). Tehnologia este menită să combine lumea fizică cu o „lume digitală geamănă” fiind capabilă să interacționeze cu ea.

Recent Qualcomm a lansat procesoarele Snapdragon 8 Gen 3 și Snapdragon X Elite. În timp ce Snapdragon 8 Gen 3 utilizează nuclee ARM, Snapdragon X Elite utilizează nuclee Oryon personalizate. Este posibil ca astfel de nuclee personalizate să fie folosite și în următorul cip XR al Qualcomm.

Momentan despre căștile Samsung XR nu se cunosc prea multe detalii. Recent am aflat că folosind viitoarele căști Samsung XR veți putea să simțiți mirosurile. Sperăm ca Samsung să intensifice lucrul la aceste căști și să apară mai multe date despre ele în perioada următoare, având în vedere că Apple a anunțat căștile Pro Vision de realitate augmentată.