Competiția pentru telefoane 5G se intensifică în a doua jumătate a anului

558
Sursa Foto: Yonhap / koreaherald.com

Samsung Electronics se poate confrunta cu o concurență mai dură pe piața globală a smartphone-urilor 5G. Acest lucru poate începe chiar din partea a doua a acestui an, când Apple lansează noua serie iPhone 12. Acestea smartphone-uri sau cel puțin modelul mai mare va avea conectivitate 5G, conform Strategy Analytics.

Conform ultimului studiu publicat de compania de cercetare de piață Strategy Analytics, vânzările totale de smartphone-uri 5G în acest an vor fi de 234 milioane de dispozitive. Raportat la numărul total de smartphone-uri vândute la nivel global, aceasta reprezintă un procent de 15%. Numărul de telefoane compatibile 5G vândute anul trecut a fost de 18,6 milioane, a spus compania de cercetare.

Huawei va ocupa primul loc în cota de piață 5G în 2020

Conform datelor de la Strategy Analytics, via The Korea Herald, Compania Huawei va fi cel mai mare vânzător de smartphone-uri 5G din 2020. Compania chineză va ajunge la o cotă de piață de 27,3% în acest an, va ocupa primul loc mondial. Această poziție este consecința cererii foarte mari de smartphone-uri 5G pe vasta piață internă a Chinei.

Conform Strategy Analytics, compania Huawei va fi urmată de Apple cu 21,4%. Samsung Electronics va avea o cota de piață cu 17,8%. Sigur că aceste date sunt estimative și până la finalul anului pot avea loc modificări în procentele prezentate în acest moment.

The Korea Herald este un cotidian sud-coreean care oferă o varietate de conținut din toate domeniile de activitate. Are sediul în Seul, Coreea de Sud și a fost fondat în 1953. The Korea Herald este editat în limbă engleză și distribuit în peste 80 de țări.

Anul viitor, Apple trebuie să depășească producătorul chinez de telefoane, cu vânzări solide în SUA și Europa. În aceste zone rețelele și serviciile 5G sunt în continuă extindere, se arată în studiul publicat de compania de cercetare de piață. Piața globală de smartphone-uri 5G va crește anul viitor și va ajunge la vânzările totale de 600 de milioane de bucăți.

Strategy Analytics se aștepta ca ponderea Apple pe piața globală de telefoane mobile 5G să crească la 24,2% în 2021. Apple va fi urmat îndeaproape de Huawei cu 22,2%. Se preconizează că Samsung Electronics va avea o cotă de piață în scădere, doar 15,1%. Vom vedea dacă și Samsung va fi de acord cu aceste date estimative.