Un inedit concept Samsung Galaxy S22 Note Ultra

462
Concept Samsung Galaxy S22 Note Ultra
Sursa Foto: letsgodigital.org

În primul trimestru al anului 2022, Samsung își va dezvălui noile smartphone-uri din seria Galaxy S. Mulți fani Galaxy așteaptă deja cu nerăbdare noua gamă de modele, care cel mai probabil va consta din trei modele: Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. În special, modelul de top va fi revizuit astfel încât să aibă o mulțime de asemănări cu gama Galaxy Note. Acest Samsung Galaxy S22 Note Ultra, cel mai probabil nu acesta va fi numele de scenă, dar nu se știe niciodată, va împrumuta unelel lucruri din seria Galaxy Note.

În loc de forme rotunde, Samsung Galaxy S22 Note Ultra va avea un design dreptunghiular pentru a oferi spațiu unui compartiment S Pen. Camera din spate va fi, de asemenea, revizuită, deși designul exact este încă necunoscut. Există două supoziții privind  modulul spate. Samsung optează pentru o insulă de cameră în forma literei P sau în formă de 11. Designerul grafic olandez Concept Creator, a realizat o serie de randări ale ambelor opțiuni pentru prietenii noștri de la LetsGoDigital. Se pot vedea aici că diferențele dintre cele două modele sunt scoase în evidență excelent.

Pentru a începe cu ceea ce este deja cunoscut. Samsung Galaxy S22 Ultra este echipat cu un ecran AMOLED de 6,8 inch (17,27 cm) cu margini de ecran frumos rotunjite. O să ne referim la viitorul S22 Ultra ca Samsung Galaxy S22 Note Ultra în acest articol, desi numele final nu credem că va fi acesta. Telefonul va avea rame înguste și o cameră selfie în orificiul din ecran – similar cu Galaxy S21 Ultra. Cel mai probabil va fi menținută și rezoluția de 40MP.

Samsung Galaxy S22 Note Ultra cu slot pentru S Pen

Noul model de top din seria S va fi echipat cu un compartiment S Pen pentru prima dată. Stiloul poate fi introdus prin colțul din stânga jos, la fel cu este la modelul Galaxy Note 20 Ultra. Deși actualul S21 Ultra este compatibil și cu S Pen, acest smartphone nu are compartiment pentru stylus. În schimb trebuie să cumpărați o husă cu compartiment S Pen pentru a stoca stiloul.

Un toc de scris din bronz a fost găsit în ruinele de la Pompei arătând că acestea au fost folosite în anul 79. Înaintea inventării stiloului penele de gâscă au fost cel mai utilizat instrument de scris înaintea secolului XIX.

Pentru a face loc unui compartiment pentru stylus, Samsung a trebuit să revizuiască colțurile rotunjite, care sunt atât de caracteristice seriei S. Astfel, noul model va avea mult mai multe asemănări cu seria Note, cu forme mai drepte.

Echipând noul flagship cu un compartiment pentru stilou, Samsung își poate menține utilizatorii Note fericiți. În cele din urmă, nu a apărut niciun Galaxy Note 21. Prin urmare, pare foarte probabil ca Samsung să fi decis în cele din urmă să fuzioneze seria de modele Galaxy S și Note.

Se pare că Samsung va menține denumirile din seria S, rezultând un model de bază, un Plus și un Ultra. Cu toate acestea, au existat și semne că Samsung are în vedere redenumirea lui S22 Ultra ca Samsung Galaxy S22 Note Ultra. Modelul Galaxy S22 ar putea apărea apoi ca S22 Pro. Cu toate acestea, sunt șanse mici ca acest lucru să se întâmple.

Galaxy S22 Note Ultra cu quad-camera, cu una de 108MP

Configurația camerei este acum cunoscută. În plus față de o cameră principală de 108 megapixeli, sunt integrate o cameră ultra-largă de 12MP și două cu teleobiectiv de 12MP cu zoom optic de 3x și 10x.

Camera ultra-wide este echipată cu OIS pentru prima dată. Aceasta înseamnă că toate cele patru camere vor avea un sistem optic de stabilizare a imaginii. În plus, rezoluția celor două camere zoom va fi mărită – de la 10MP la 12MP. Senzorul de focalizare automată cu laser va fi, de asemenea, din nou prezent, la fel ca și un bliț LED.

Nici amplasarea obiectivelor camerei nu mai este un secret. Trei camere sunt amplasate în stânga, iar autofocusul cu laser, blițul și obiectivul cu zoom 3x sunt integrate în dreapta. Cu toate acestea, există încă o anumită incertitudine cu privire la designul exact – Samsung va opta pentru o insulă mare în formă de P sau va separa părțile stânga și dreapta, creând un fel de insulă a camerei din două piese.

Probabil va trebui să așteptăm ca primele imagini de presă oficiale de la Samsung să apară online înainte de a afla răspunsul definitiv la această întrebare. Între timp, Ice Universe a organizat un sondaj prin Twitter la care au participat peste 18.000 de persoane. Sondajul de opinie arată că 3 din 4 respondenți preferă o insulă de cameră din două piese decât designul în formă de P.

Android 12 cu One UI 4.0 la bord însoțit de GPU AMD

Din cutie, seria S22 va rula Android 12 în combinație cu interfața de utilizare One UI 4 a Samsung. Cu modelele europene, un Exynos 2200 cu AMD GPU va fi plasat sub capotă. Qualcomm Snapdragon 895 va fi folosit probabil în multe alte părți ale lumii. Indiferent de variantă, probabil 12GB RAM / 128GB stocare vor fi încorporate ca standard. Cel mai probabil, va lipsi slotul pentru micro-SD, așa că mulți vor prefera varianta de 256 sau 512GB stocare internă.

În plus, Samsung Galaxy S22 Note Ultra este așteptat să vină cu o baterie de 5.000mAh care acceptă încărcare rapidă de 45W. La fel ca anul acesta, nu va fi inclus niciun încărcător.

Există încă o anumită incertitudine cu privire la data lansării. Anul acesta, Samsung a ales să introducă și să lanseze seria Galaxy S21 în ianuarie. Pentru o lungă perioadă de timp, s-a presupus că producătorul sud-coreean va urma aceeași strategie în 2022. În acest fel poate avea loc o răspândire optimă cu dispozitivele high-end până la următoarea lansare de telefoane emblematice în august 2022. Cu toate acestea, din cauza lipsei persistente de cipuri, Galaxy S21 FE nu a fost încă introdus. Potrivit unora, Samsung va lansa acest model de smartphone numai în ianuarie, astfel încât lansarea S22 ar fi amânată cu o lună.

În ceea ce privește prețul de vânzare, anul trecut Galaxy S21 Ultra a fost introdus pe piață la un preț de pornire de 1.250 € (varianta cu 12GB RAM / 128GB stocare). Există șanse mari ca S22 Ultra să coste cel puțin la fel. În cele din urmă, este probabil ca noul model să fie livrat standard cu S Pen, deoarece dispozitivul va fi echipat și cu un compartiment pentru stylus de această dată.

SURSĂLetsGoDigital