Galaxy Note 20 Ultra a fost cel mai bine vândut smartphone 5G din lume

602
Sursa Foto: SamMobile.com

Smartphone-ul Galaxy Note 20 Ultra a fost cel mai bine vândut telefon 5G la nivel global în septembrie. Potrivit firmei Counterpoint Research, Galaxy Note 20 Ultra a avut o cotă de 5% din piața 5G la nivel global. Două modele ale companiei Huawei au fost clasate pe locurile doi și trei.

Înaintea lansării seriei iPhone 12 de către Apple, trei dintre primele 10 cele mai bine vândute smartphone-uri 5G la nivel mondial au fost realizate de Samsung. Celelalte au fost realizate de firme din China. Huawei Mate P40 Pro (4,5%) și Huawei Nova 7 (4,3%) au fost plasate pe pozițiile a doua și a treia. Samsung Galaxy S20+ a ocupat a patra poziție, cu o cotă de piață de 4% conform Counterpoint Research. Samsung Galaxy Note 20 a fost pe locul opt cu o cotă de 2,9% din piața globală smartphone 5G.

Performanță remarcabilă pentru Galaxy Note 20 Ultra

Câștigarea acestui loc de către Samsung Galaxy Note 20 Ultra este o performanță cu adevărat remarcabilă la categoria 5G. În primul rând pentru că dispozitivul a fost lansat în luna august. În doar o lună, cel mai prestigios model din gama Galaxy Note 2020 (poate ultimul), a reușit să obțină 5% din cota de piață globală a smartphone-urilor.

Va fi foarte interesant să comparăm clasamentul lunii septembrie cu cel al lunii următoare, conform SamMobile. În octombrie au ajuns pe piață primele două modele ale familiei Apple iPhone 2020. Compatibilitatea cu rețelele 5G a fost una dintre principalele inovații ale întregii game. Luna viitoare vom vedea concret cum se vor schimba lucrurile. Cu toate acestea, datele privind vânzările acestei serii Apple sunt foarte bune.

Sigla Apple a fost concepută cu o mușcătură, astfel încât mărul să nu fie confundat cu o cireașă. Prima siglă Apple a fost proiectată de Ron Wayne, îl arată pe Sir Isaac Newton așezat sub un măr. A fost înlocuită de „Apple curcubeu”, un măr în culorile curcubeului.

Odată ce cifrele din noiembrie 2020 vor apărea, lista celor mai bine vândute smartphone-uri 5G s-ar schimba probabil dramatic. Se așteaptă ca cele patru modele de iPhone 12 să intre pe lista primelor zece. Pentru a contracara noile smartphone-uri de la Apple, se așteaptă ca Samsung să lanseze seria Galaxy S21 mai devreme decât de obicei. Designul și specificațiile Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra s-au scurs deja.