Conectivitate mai bună pe viitoarele dispozitive Galaxy cu USB 4 v2

176
Conectivitate telefoane Galaxy cu USB 4 v2
Sursa Foto: via SamMobile.com

Conectivitatea wireless s-a îmbunătățit mult de-a lungul anilor, dar încă nu este atât de rapidă și fiabilă ca prin cablu. Dar acest lucru se va schimba în viitorul apropiat cu standardul USB 4 v2. Laptopurile, telefoanele și tabletele Galaxy viitoare ar putea obține viteze de conectivitate prin cablu de până la 120Gbps.

Săptămâna trecută, USB Promoter Group a anunțat standardul USB 4 v2 (v – versiunea). Acesta suportă o viteză maximă de transfer de date de 80 Gbps. Nu au fost furnizate informații dacă această viteză va fi obținută și pe cablurile existente. Momentan USB Promoter Group nu a lansat încă nici specificațiile standardului USB 4 v2. Cu toate acestea, potrivit SamMobile, este posibil ca USB 4 v2 să fie capabil să depășească 80 Gbps și să poată suporta o lățime de bandă de până la 120 gigabiți pe secundă (Gbps).

Noul standard USB 4 v2 va ajunge pe telefoanele și laptopurile Samsung

Potrivit informațiilor, noul standard ar permite utilizatorului să conecteze un computer sau un dispozitiv mobil la un afișaj HDR 8K 144Hz folosind un cablu USB 4 v2 sau o soluție de andocare, deoarece viteza de transfer de date de 120 Gbps ar permite suportul pentru Ultra High Bit al DisplayPort 2. Dar problema aici este că, dacă trimiteți video printr-o conexiune de 120 Gbps, datele de mare viteză primite sunt reduse la jumătate, adică 40 Gbps.

Toate acestea se datorează faptului că USB Type-C are două perechi de legături de date. Are două pentru trimitere și două pentru primirea datelor. Actualul standard general USB 4 acceptă 20 Gbps pe bandă, ceea ce înseamnă că puteți obține până la 40 Gbps. Dar cu USB 4 v2, viteza ar fi dublată la 80 Gbps de lățime de bandă bidirecțională.

USB – Universal Serial Bus sau Magistrală Serială Universală. Este o specificație pentru cabluri, conectori și protocoale de comunicații folosite pentru conectarea, comunicarea și alimentarea cu date și energie electrică între diverse dispozitive.

Noul standard acceptă și configurarea asimetrică, adică la fel ca standardul actual USB Tip-C. Deci, în loc de o legătură de transmisie și recepție 2×2, poate suporta și 3 legături de transmisie și 1 de recepție. Acest lucru ar însemna că puteți trimite 120 Gbps pe un afișaj și puteți primi 40 Gbps. Nu există încă informații despre această capacitate, dar există șanse ca viitoarele laptopuri sau smartphone-uri Samsung Galaxy să o susțină într-un viitor nu prea îndepărtat.