Posibil conexiune prin satelit pe dispozitivele Samsung Galaxy

251
Posibil conexiune prin satelit pe dispozitivele Samsung Galaxy
Sursa foto: via inhabitat.com

Pentru a nu fi depășit de Apple și Huawei, Samsung intenționează să încorporeze opțiuni de conexiune prin satelit și în dispozitivele sale Galaxy. Nu este greu de înțeles de ce, deoarece Apple a făcut un mare tam-tam din ceva care nu va fi disponibil până în noiembrie și va funcționa în moduri limitate doar în SUA și Canada pentru moment.

Prin moduri limitate, înțelegem că va dura 15 secunde pentru a trimite un SOS simplu în condiții de cer senin. În alte condiții meteo, de exemplu pe timp înnourat, poate dura câteva minute pentru același mesaj, potrivit PhoneArena. Compania Apple a spus că va investi milioane de dolari în noi sateliți Globalstar pentru a menține și extinde serviciul. În acest fel sperăm că serviciul Apple de conexiune prin satelit va deveni mult mai plin de caracteristici în viitor. În acest sens compania sud coreeană nu vrea să rămână în urmă cu dispozitivele sale Samsung Galaxy.

Conexiune prin satelit pe dispozitivele Samsung Galaxy în viitor

Totuși, disponibilitatea conectivității prin satelit pe telefonul tău Samsung Galaxy va deveni norma în viitor. Sigur Samsung nu ar dori să rămână în urma Apple sau a altor companii care vor implementa acest lucru. Probabil companiile din China se vor repezi ca lupii pe această caracteristică și nu este exclus să o vedem pe telefoanele din China mai repede decât pe cele Samsung. În ceea ce privește cui ar folosi acest serviciu, aceasta rămâne un mister.

Întrucât Apple stăpânește marea majoritate a rețelei Globalstar pentru funcția sa de urgență SOS pe iPhone 14 și pe viitoarele iPhone-uri, este posibil ca Samsung să fie nevoit să apeleze la un alt furnizor de conectivitate prin satelit. Recent Globalstar a spus că va „furniza 85% din capacitatea sa actuală și viitoare de rețea” companiei Apple. În acest fel Globalstar preconizează venituri record din colaborarea cu Apple. Deci ne îndoim că aici va fi loc și pentru dispozitivele Samsung Galaxy.

Elon Musk a creat și vândut un joc video unei reviste când avea 12 ani. „Blastar”, un joc de lupte în spațiu, a fost vândut cu 500$ revistei PC și Office Technology. În filmul Iron Man (2008), Robert Downey Jr. și-a bazat personajul Tony Stark pe Musk.

În loc să urmărească furnizorul Apple de conectivitate prin satelit, Samsung ar putea apela la Elon Musk. Serviciul acestuia, Starlink, a fost deja în discuții cu Apple, dar echipa din Cupertino a mers în final cu Globalstar. Starlink, pe de altă parte, se află într-un conflict cu aspirantul operator de rețea 5G DISH, care acoperă o grămadă de spectru de 12GHz și dorește să-l folosească și pentru implementarea rețelei terestre 5G.

Potrivit SpaceX, compania-mamă a Starlink, interferența din această mișcare ar putea face serviciile sale prin satelit practic inoperabile. În acest caz rămâne de văzut ce ar decide Samsung în acest sens.