Caz de coronavirus la fabrica Samsung din Gumi, poate afecta Galaxy S20

734
Sursa Foto: Yonhap

Unitatea de producție de smartphone-uri a companiei Samsung din Gumi, provincia Gyeongsang de Nord, a fost închisă în weekend din cauza unui caz confirmat al virusului corona. Informația provine de la The Korea Herald iar închiderea pe perioada weekend-ului a fost confirmată de Samsung. A fost confirmată și cauza: COVID-19 (abreviere din engleză coronavirus disease 2019).

Fabrica din Gumi a companiei Samsung se află la aflată la 202 de kilometri sud de Seul. Acolo sunt două linii de producție pentru echipamente de rețea și smartphone-uri premium. La Gumi se produc și smartphone-urile din seria Galaxy S20 și pliabilul Galaxy Z Flip.

Posibile întârzieri în livrarea seriei Galaxy S20 și Galaxy Z Flip

O femeie de 20 de ani, angajată Samsung, care lucra pe linia de smartphone-ului a fost diagnosticată cu COVID-19 sâmbătă dimineață. Conform informațiilor, ea a vizitat Daegu – al patrulea oraș ca mărime din Coreea de Sud, pe 16 februarie. Este posibil ca acolo să fi contactat virusul corona. Gigantul tech a transmis un mesaj tuturor angajaților din toată țara, înștiințându-le că fabrica din Gumi va fi închisă până luni dimineață pentru dezinfectare și alte măsuri preventive.

Întrucât la fabrica din Gumi se produc smartphone-uri în mare parte pentru piața internă, oprirea temporară ridică îngrijorări cu privire la livrările noilor telefoane. Primul lot de telefoane Galaxy S20 pre-comandate este programat să fie livrat joi 27 februarie. Data oficială de lansare a telefoanelor este 6 martie

Gumi este un centru industrial important, cu 1.772 de companii și peste 80.000 de angajați. Între 2000 și 2009, exporturile acestui oraș au reprezentat 96,9% din excedentul comercial din Coreea de Sud. Gumi este denumit Silicon Valley din Coreea de Sud.

Samsung Galaxy Z Flip, dispozitivul pliabil, care a fost lansat en-fanfare pe 14 februarie, este fabricat și el tot în Gumi. Samsung produce peste 90% din smartphone-urile sale pentru piețele externe în Vietnam. Dar unele dintre smartphone-urile produse la fabrica Gumi sunt exportate și în alte țări. „Întârzierile la livrarea telefoanelor libere de rețea care au fost comandate săptămâna trecută par inevitabile”. A spus un manager de vânzări al unui magazin de retail Samsung.

Samsung a specificat că va asigura aprovizionarea fără probleme a telefoanelor pre-comandate, producând mai mult decât de obicei pe liniile care funcționează în săptămâna viitoare. „Oprirea a fost limitată la sfârșitul săptămânii și a avut un impact mic asupra productivității„. A spus un oficial Samsung. „Nu va fi nicio problemă în furnizarea telefoanelor„.

Samsung a declarat că problema este sub control

Mai mulți experți din domeniu au spus că focarul COVID-19 ar putea avea un impact mai mare decât se aștepta asupra vânzărilor. Toți cei trei operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud au anulat evenimentele offline pentru promovarea noilor smartphone-uri Samsung. Unele dintre aceste evenimente au fost înlocuite cu evenimente online. De asemenea, Samsung a redus evenimentele hands-on pentru a-și promova cele mai noi dispozitive.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc pe 11 februarie după evenimentul „Samsung Unpacked 2020” de la San Francisco, șeful Samsung Mobile, Roh Tae-moon, s-a angajat să minimizeze impactul coronavirusului asupra livrărilor seriei Galaxy S20 și Z Flip. „Până în prezent, nu putem spune că nu avem dificultăți în ceea ce privește gestionarea lanțului de aprovizionare„. A spus Roh. „Vom monitoriza îndeaproape și vom face tot posibilul pentru a minimiza impactul asupra noilor produse.”