Cota de piață Samsung în Canada scade la 32% în trimestrul trei 2019

679
Sursa Foto: Counterpoint Research

Piața canadiană a smartphone-urilor este dominată de Samsung și Apple. Dar din cei doi giganți tehnologici mondiali, Samsung a pierdut din cota de piață în Canada, în timp ce Apple a câștigat 8,8%. Rezultatele sunt în comparație cu cele din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Counterpoint Research.

Smartphone-urile Samsung au reprezentat 32% din piața canadiană în Q3 2019, în scădere față de 38,8% față de Q3 2018. Samsung nu este singurul producător de smartphone-uri care a pierdut din cota de piață în această perioadă. Compania LG Electronics și chinezii de la Huawei au suferit, de asemenea, pierderi în cota de piață.

Apple și Samsung dețin aproape 90% din piața canadiană

Samsung și Apple sunt cei mai mari jucători din Canada de o lungă perioadă. Pentru Apple este oarecum normal, canadienii sunt, la fel ca americanii, mari amatori de telefoane Apple iPhone. Cota de piață a companiei Apple în Q3 2019 a fost de 56,5%, în timp ce Samsung a reprezentat 32% din piață.

Al treilea loc pe podium este ocupat de sud-coreenii de la LG cu o cotă de piață de doar 3,1%, în scădere față de 4,7% în urmă cu un an. Google a reușit să-și crească cota de piață până la 1,9% de la 0,3% în Q3 2018. În schimb cota de piață Huawei a scăzut de la 4,6% în Q3 2018 la un penibil 1,6% în trimestrul trei din 2019.

Canada este cunoscută pentru multiculturalism și standarde înalte de viață. Calitatea vieții este printre cele mai bune din lume, cu un scor perfect la stabilitate politică, siguranță și piața joburilor. A fost catalogată a treia din punctul de vedere al educației și a doua la transparență.

Counterpoint Research dezvăluie că smartphone-urile premium de înaltă calitate și premium sunt mai populare în Canada decât alternativele mid-range sau mai ieftine. Este normal, Canada are unul dintre cele mai mari standarde de viață din lume. 75% din vânzările de smartphone-uri din Canada au fost smartphone-uri cu un preț peste 400 de dolari. Conform SamMobile care citează Counterpoint Research, seria iPhone 11 a avut o contribuție mare la succesul Apple din Canada.

Samsung Galaxy Fold va fi lansat în Canada în luna decembrie

Samsung mai are încă un as pe mânecă pentru trimestrul patru din 2019. Acesta se numește Samsung Galaxy Fold, care urmează să se lanseze în Canada pe 6 decembrie pentru 2.600 dolari canadieni. Totuși este puțin probabil ca acesta să facă o diferență în ceea ce privește cota Samsung în ultimul trimestru din 2019.

Chiar dacă canadienii ar fi dispuși să cumpere dispozitivul premium în aceeași măsură ca peste tot în lume, acesta va fi lansat în cantități limitate. În acest fel Galaxy Fold nu va face mare diferență privind cota de piață Samsung în Canada pentru trimestrul patru 2019.