Cu Samsung Health “Medicamente” nu uitați când să luați tratamentul

156
Samsung Health Medicamente
Sursa foto: via pocket-lint.com

Samsung Health este standardul de aur al aplicațiilor gratuite de sănătate. Totul, de la monitorizarea dietei, analiza somnului și urmărirea activității, este un set de instrumente robust care vă poate ajuta să vă păstrați starea de bine. La sfârșitul anului 2023, Samsung a anunțat o nouă funcție Medications – Medicamente pentru aplicația Health. Aceasta permite utilizatorilor să aibă o legătură strânsă cu medicamentele și suplimentele lor.

Noua funcție de urmărire a medicamentelor Medications oferă informații detaliate despre medicamente și potențiale interacțiuni. Pentru a începe să utilizați funcția Medicamente, actualizați Samsung Health și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce toate medicamentele și suplimentele dvs. Potrivit Pocket-lint, funcția oferă setări personalizate, mementouri și informații despre efectele secundare.

Dar caracteristica nu este doar un calendar de urmărire a medicamentelor. Aceasta oferă și instrucțiuni de utilizare, detalii despre potențialele efecte secundare și avertismente despre reacțiile adverse în cazul în care combinați două medicamente împreună. Deși atât de multe date ar putea părea copleșitoare, funcția de Urmărire a medicamentelor este de fapt ușor de utilizat, cu puțină îndrumare și atenție.

Potrivit unui sondaj din 2023, Irlanda se află în fruntea listei țărilor cu cea mai bună disponibilitate și accesibilitate a medicamentelor din lume, cu 96,22% din 100. Este urmată de Japonia, Arabia Saudită, Spania și Taiwan.

Momentan Medicamente – Medications din Samsung Health este disponibilă numai pentru utilizatorii din SUA. Lansarea va include în cele din urmă și alte regiuni ale lumii, sperăm cât mai curând.

Cum să activați Urmărirea medicamentelor – Medicamente

  • Descărcați cea mai recentă versiune de Samsung Health.
  • Deschideți aplicația și conectați-vă.
  • Selectați Medicamente.
  • Atingeți Începeți pentru a activa permisiunea.
  • Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a introduce medicamentele dvs.

Dacă nu vedeți Medications pe telefon, este posibil ca Samsung Health să aibă nevoie de o actualizare. Samsung a adăugat funcția odată cu lansarea versiunii 6.26 a aplicației și funcționează numai pe dispozitivele care rulează Android 8 până la Android 14. Pot exista și câteva modele de telefoane care nu sunt compatibile, dar marea majoritate a dispozitivelor Samsung ar trebui să accepte Urmărirea medicamentelor.

Pentru a începe, atingeți Medicamente din Samsung Health și completați solicitările. Aplicația vă va cere să căutați și să selectați medicamentele, precum și să introduceți informații precum doza, forma pilulei și programul. Acordați-vă timp pentru a completa totul cât mai precis posibil și asigurați-vă că includeți și suplimente, cum ar fi multivitaminele.

Iată ce pași trebuie să faceți pentru înregistrarea medicamentelor:

  • Căutați medicamentul și atingeți-l când apare. Dacă un anumit medicament nu apare, căutați-l folosind numele său generic.
  • În continuare, vi se va cere tipul de medicament (calea de administrare), puterea și forma pilulei. Introduceți acele informații!
  • Introduceți programul dvs. de administrare a medicamentelor în Set Schedule – Setați programul.
  • Odată ce primul medicament este înregistrat, treceți la următorul.
  • După ce v-ați înregistrat medicamentele și suplimentele, puteți reveni la fiecare și puteți adăuga informații suplimentare, dacă este necesar.

Programarea este cel mai important pas, deoarece acesta este principala utilitate a funcției Medicamente. Puteți activa alerte și memento-uri pe baza medicamentelor dvs. și funcționează, de asemenea, cu majoritatea ceasurilor inteligente Galaxy Watch. Solicitarea finală vă va întreba despre consumul dumneavoastră de alte substanțe care ar putea interacționa cu medicamentele dumneavoastră. Fiți sincer atunci când răspundeți la aceste întrebări. În acest fel vă asigura că aplicația își poate face treaba corect. Dacă funcția detectează o potențială interacțiune medicamentoasă, vă va informa imediat.

Odată ce ați adăugat medicamentele și programul acestora, vă puteți relaxa știind că programul de tratament este înregistrat și activ. Dar nu aceasta este principala utilitate a caracteristicii. Urmărirea medicamentelor oferă o serie de setări pentru personalizarea experienței și toate pot fi integrate cu restul instrumentelor Samsung Health.

De exemplu, fiecare medicament introdus este însoțit de informații detaliate privind utilizarea și efectele secundare. Pentru a accesa aceste date, pur și simplu atingeți medicamentul din listă și derulați în jos până când vedeți fila Informații.

În pagina fiecărui medicament, aveți opțiunea de a activa mementourile și de a introduce cantitatea de pastile rămase. Cu aceste informații, aplicația vă va informa automat când este timpul să cumpărați noi pastille. Ceasul tău inteligent poate afișa și astfel de mementouri. Este o caracteristică fantastică, una care te poate scuti de a merge în ultima secundă la farmacie.

Foarte important, aplicația analizează diferitele medicamente pentru a găsi orice combinații potențial periculoase. Dacă se întâmplă, va afișa un avertisment și vă va alerta cu detalii. De asemenea, clasifică gravitatea potențialelor efecte secundare într-o listă, între Moderat, Grav și Critic.

Simplu și direct, Medicamente din Samsung Health este genul de instrument inteligent care poate face mai ușor pentru unii să ducă o viață mai sănătoasă.