Samsung Health folosit de peste 64 de milioane de oameni zilnic

255
Samsung Health
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Ieri vicepreședintele Hon Pak, liderul echipei de sănătate digitală al diviziei MX a Samsung Electronics, a susținut un briefing media despre strategia și viziunea soluției de management al sănătății Samsung Health. În special, el a subliniat că una dintre axele majore ale strategiei viitoare a Samsung Health este funcția de somn.

Samsung Health a fost lansat în 2012 și este acum utilizat de peste 64 de milioane de oameni zilnic. Aplicația de sănătate Samsung va evolua într-un hub care va conecta tehnologia inovatoare Galaxy și sănătatea utilizatorilor. Diverse funcții, cum ar fi tensiunea arterială, electrocardiograma și ciclul menstrual feminin, sunt actualizate permanent și noi funcții suplimentare vor fi lansate cu viitoarea serie Galaxy Watch 6.

Samsung Health, o soluție care conectează utilizatori – tehnologie – sănătate

Samsung Health include somn, fitness, servicii de sănătate mintală și monitorizare a indicatorilor de sănătate s-a impus ca o soluție de sănătate în întreaga lume. La momentul lansării sale în 2012, a început cu un simplu suport de urmărire a fitness-ului, potrivit SamsungNewsroom. În 2015, având în vedere importanța somnului, au fost instalate noi funcții de sănătate. În 2018, strategia de sănătate a fost reorganizată, cu accent pe Galaxy Watch, care însoțește mereu utilizatorii la încheietura mâinii.

De atunci, diferite funcții legate de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială și electrocardiograma, au fost adăugate prin noi actualizări. În 2021, ceasurile Samsung Galaxy Watch au fost echipat cu un „Senzor bioactiv”. Acesta dispune de cele mai noi tehnologii Samsung, pentru a face un pas înainte pentru o platformă de sănătate mai profesionistă. De asemenea, luna trecută, Samsung a introdus o funcție pentru a prezice ciclul menstrual al femeilor folosind senzorul de temperatură al seriei Galaxy Watch 5.

Samsung a subliniat că una dintre strategiile viitoare ale Samsung Health este „funcția de somn”. Acest lucru se datorează faptului că somnul de calitate este esențial pentru sănătatea fizică și mentală. Este unul dintre cei mai importanți factori legat de sănătatea generală.

Somnul real are un efect imediat asupra sănătății tale. De exemplu, este nevoie de mult timp pentru ca efecte precum exercițiile fizice sau îmbunătățirea obiceiurilor alimentare să apară. În același timp, în cazul somnului, starea de somn din ziua precedentă este direct legată de starea din ziua următoare. Astfel utilizatorii funcției de somn la Galaxy Watch s-au dublat, jumătate folosind-o cel puțin o dată pe săptămână. 40% dintre aceștia folosesc în mod constant funcția de somn de trei ori pe săptămână pentru a-și monitoriza somnul.

Samsung Health oferă programe personalizate pentru somn

Samsung Health oferă un program personalizat pentru somn care ajută la îmbunătățirea somnului în funcție de tipurile de somn. Programul de coaching pentru somn informează utilizatorii cu privire la ghiduri de somn și sfaturi pe care utilizatorii le pot urma cu ușurință în viața de zi cu zi și oferă continuu analize a rezultatelor și mesaje de încurajare pentru a-i motiva.

Samsung Electronics ajută utilizatorii să creeze un mediu de somn mai optimizat prin soluția „Samsung SmartThings”. Aceasta conectează nu numai produse mobile, cum ar fi smartphone-urile și ceasurile Galaxy, ci și diverse aparate electrocasnice.

De exemplu, dacă Galaxy Watch recunoaște când utilizatorul doarme, iluminarea și aerul condiționat conectat la SmartThings sunt ajustate automat. Mai mult, perdelele dormitorului sunt închise pentru a crea un mediu de somn optimizat pentru utilizator. În plus, prin modul de repaus al smartphone-ului Galaxy, luminozitatea ecranului smartphone-ului și ceasului se schimbă automat în funcție de timpul de somn, iar notificările sunt oprite.

De asemenea, deoarece chiar și factorii mici pot afecta somnul, părți detaliate, cum ar fi lumina din spate a senzorului Galaxy Watch, vor fi setate automat în a doua jumătate a acestui an cu noua serie Galaxy Watch 6.

Noi funcții de fitness începând din acest an

Aplicația de sănătate Samsung va introduce funcții de fitness mai personalizate și funcții îmbunătățite de monitorizare a sănătății, împreună cu funcții îmbunătățite de gestionare a somnului. Samsung Health identifică capacitatea fizică a utilizatorului pe baza capacității cardio-respiratorie a acestuia.

Pe baza acestui lucru, oferă 5 niveluri de zone de ritm cardiac pentru a ghida și urmări intensitatea exercițiului. Utilizatorii își pot stabili obiectivul dorit între 5 niveluri de intensitate. Este vorba despre încălzire și exerciții aerobice de mare intensitate, până la exerciții efective în funcție de abilitățile lor fizice.

Samsung colaborează cu diverse organizații profesionale și parteneri de servicii medicale pentru a promova în continuare funcțiile complete legate de sănătate. Prin colaborări cu spitale, universități și institute de cercetare, compania dezvoltă noi funcții de sănătate și promovează experiența Samsung Health. În plus, recent, institutele de cercetare au anunțat un program de sănătate conceput pentru a securiza și analiza cu ușurință datele participanților.