Cum să deblochezi un telefon Samsung Galaxy blocat într-o rețea mobilă

1049
Cum deblochezi un telefon Samsung Galaxy
Sursa Foto: via sacsonlineoutlet.com

Ați cumpărat un dispozitiv Samsung Galaxy nou și doriți să îl utilizați cu un alt operator? Iată vestea bună: vă puteți debloca telefonul Samsung pentru a-l folosi cu operatorul ales de dvs. Indiferent dacă doriți să schimbați operatorul pentru că sunteți nemulțumit de furnizorul actual sau doar pentru a încerca noi opțiuni, iată câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a debloca orice telefon Samsung Galaxy.

Deci, de ce ai nevoie pentru a debloca un telefon Samsung Galaxy. Trebuie să îndepliniți anumite cerințe înainte ca telefonul Samsung Galaxy să fie eligibil pentru deblocare. Acestea variază în funcție de operatorul mobil la care este blocat telefonul, dar de obicei includ următoarele:

  • Documente de verificare a identității
  • Telefonul trebuie să fie achitat, adică ați plătit întregul preț pentru telefon și toate ratele au fost achitate. Acest lucru vă oferă dreptul de proprietate asupra dispozitivului și vă permite să-l deblocați dacă doriți.
  • A trecut o anumită perioadă de timp, de obicei o lună sau două, de când ați plătit telefonul. Operatorii blochează telefonul pentru o anumită perioadă de timp, după care sunteți liber să deblocați telefonul. De exemplu, sunt companii de telefonie mobilă care au o politică de blocare de 60 de zile.

Cum să vă deblocați telefonul Samsung Galaxy prin operatorul dvs.

Odată ce telefonul dvs. este considerat eligibil, îl puteți debloca contactând operatorul dvs. pentru a solicita un cod de deblocare. Asigurați-vă că aveți toate informațiile importante la îndemână înainte de a vorbi cu operatorul dvs., astfel încât procesul să fie mai ușor, conform Digitaltrends. Mai specificăm că acești pași pot varia ușor în funcție de companie de telefonie mobile.

Iată pașii pe care îi puteți urma pentru a vă debloca telefonul Samsung Galaxy prin operatorul de telefonie mobilă:

  • Pasul 1: Tastați *#06# în tastatura de apelare a telefonului pentru a obține numărul de identificare internațională a echipamentului mobil (IMEI).
  • Pasul 2: Notați numărul IMEI. Veți avea nevoie de acest lucru atunci când solicitați operatorului dvs. un cod de deblocare.
  • Pasul 3: Contactați operatorul pentru a solicita un cod de deblocare. Puteți lua legătura cu echipa de asistență prin telefon, e-mail sau chat – oricare opțiune este cea mai convenabilă pentru dvs.
  • Pasul 4: Trimiteți informațiile dvs., inclusiv detaliile de eligibilitate a dispozitivului, numărul IMEI, documentele de identificare și orice altceva vi se solicită.
  • Pasul 5: Dacă dispozitivul dvs. este eligibil și informațiile pe care le furnizați sunt corecte, operatorul dvs. le va prelua de aici.
  • Pasul 6: Odată ce dispozitivul este deblocat, puteți elimina SIM-ul și puteți adăuga unul nou cu operatorul ales de dvs.

Cum să obțineți un telefon Samsung deblocat

Dacă nu doriți să treceți prin bătaia de cap de a vă debloca telefonul Samsung, cea mai bună opțiune este să cumpărați în primul rând un telefon deblocat. Puteți cumpăra dispozitive Samsung deblocate direct de pe site-ul oficial al companiei. Multe telefoane Samsung Galaxy deblocate sunt disponibile și pe site-urile online sau în alte magazine.

Cu toate acestea, rețineți că telefoanele deblocate pot fi mai scumpe decât telefoanele blocate în rețea de operatorii mobili. În acest fel, dacă aveți un buget limitat, probabil că aceasta nu va fi cea mai bună opțiune pentru dvs.

Vestea bună este că deblocarea telefonului Samsung a devenit mult mai ușoară astăzi. Mulți operatori vă deblochează automat telefonul după încheierea perioadei inițiale de blocare, astfel încât nici măcar nu trebuie să faceți mulți pași suplimentari pentru a schimba operatorul. Chiar și pentru telefoanele Samsung Galaxy care necesită să solicitați manual un cod de deblocare de la operatorul dvs., procesul este destul de simplu pentru majoritatea operatorilor, așa că puteți face acest lucru chiar dacă sunteți începător.