Cum să încarci un telefon Galaxy cu un alt telefon prin cablu USB

381
Cum sa incarci un telefon Galaxy cu un alt telefon prin cablu USB
Sursa foto: galaxyclub.nl

Există două moduri de a partaja din bateria telefonului Samsung Galaxy cu un alt telefon: unul distractiv și unul la îndemână. Telefonul pe care îl încărcați cu Samsung nu trebuie să fie neapărat un Samsung Galaxy. Cum, încărcarea unui telefon Samsung cu un alt telefon, este posibil? Chiar dacă nu toată lumea știe, da este posibilă.

Când vine vorba de durata de viață, indiferent de telefonul avut, niciodată nu suntem mulțumiți de ea. Întotdeauna vrem o durată de viață mai lungă. Dar ecranele uriașe, luminozitatea crescută a afișajului, ratele mari de actualizarea și timpul mare petrecut pe telefon fac bateriile să se descarce mai repede. Totul este bine când avem la îndemână o priză. Dar sunt destule cazuri când suntem departe de o sursă de curent și atunci apar problemele. În acest caz un telefon al unui prieten cu bateria aproape plină este salvarea. Trebuie să ai la tine doar un cablul USB-C și ambele telefoane să aibă acest tip încărcare. Este apoi extrem de simplu.

Cum să încarci un telefon Galaxy distractiv, dar lent: Power Share Wireless

De câțiva ani încoace multe telefoane premium au o funcție Wireless Power Share. Pe Galaxy-ul tău acest lucru se numește Partajare wireless a bateriei. Desigur, poți face acest lucru numai dacă dispozitivul tău are această funcție. Telefonul îl puteți încărca wireless dacă este din seria Galaxy S. De exemplu: Galaxy S10, seria Galaxy S20, Galaxy S21, seria Galaxy S22 și Galaxy S23. Dar modele precum cele din seriile Galaxy Note 10 și Galaxy 20 o pot face și ele, potrivit GalaxyClub. În aceeași situație sunt și telefoanele pliabile din seria Galaxy Z. Și la fel de important: telefonul pe care doriți să îl încărcați trebuie să se poată încărca și el wireless.

Veți găsi Partajarea fără fir a bateriei ca buton pe panoul rapid. Activați funcția, așezați telefonul cu spatele în sus și telefonul care urmează să fie încărcat deasupra, la fel ca pe un încărcător wireless. Cu Wireless Battery Sharing puteți, desigur, încărca și alte mărci de telefoane sau accesorii, atâta timp cât acceptă încărcarea fără fir cu standardul Qi. Gândiți-vă la majoritatea modelelor Pixel și iPhone și, desigur, un set Galaxy Buds sau un ceas Galaxy Watch.

Rețineți că partajarea wireless a bateriei este grozavă, inedită dar este și foarte lentă. Mai mult, dispozitivele trebuie să rămână nemișcate în timpul încărcării, așa că nu poți face nimic cu ele. Din fericire, există și opțiunea convenabilă prin cablu USB tip C.

Cum să încarci un telefon Galaxy prin cablu USB de la alt telefon Samsung

Acest tip de încărcare de la un alt telefon este mai convenabil când nu aveți o priză la îndemână. Desigur, trebuie să aveți la îndemână cablul potrivit pentru asta. Dar dacă aveți un încărcător modern în geantă, probabil că acesta conține și un cablu USB-C la USB-C. Și apoi încărcarea unui telefon cu celălalt devine foarte ușoară.

Conectați un capăt al cablului la un telefon, iar celălalt capăt la celălalt telefon. Veți vedea că unul dintre cele două dispozitive începe automat să se încarce pe celălalt. Acesta nu este întotdeauna automat telefonul cu bateria mai plină. Dacă nu este cazul, va trebui să ajustați singur o setare.

Un mesaj despre conexiunea USB va apărea pe ambele telefoane. Pe telefonul (Samsung) care se încarcă va apărea un mesaj: Dispozitivul conectat se încarcă prin USB. Pe celălalt telefon veți vedea mesajul Transfer USB for files. Atingeți notificarea și alegeți Atingeți pentru alte opțiuni USB. Acum veți ajunge în setările USB. Aici puteți activa sau dezactiva încărcarea dispozitivului conectat în partea de jos. Schimbați setarea și, de asemenea, modificați „direcția de încărcare”. Rețineți că toate acestea funcționează mai ușor dacă ambele telefoane au USB-C. Acesta este cazul tuturor telefoanelor Samsung din ultimii cinci sau șase ani.

Sigur că acest tip de încărcare nu la fel de rapid ca atunci când folosiți o priză. Deși este mai rapidă decât partajarea încărcării wireless, este nevoie de mult timp pentru a încărca cu câteva procente mai mult. Și nici nu este super eficient. Dar, în unele situații, puteți folosi acest mod pentru a menține un telefon să funcționeze, care altfel ar fi fost inutil. Una peste alta, partajarea încărcării bateriei nu este o funcție pe care o utilizați în fiecare zi. Dar dacă ai nevoie vreodată de ea, vei fi fericit că este acolo.