Seria A va debuta anul acesta cu accesibilul Galaxy A12

782
Sursa Foto: via hdblog.it

Nu, nu vorbim despre fotbal, ci despre cealaltă serie A, cea a companiei Samsung. Recent compania sud-coreeană a lansat cel mai ieftin smartphone 5G: Samsung Galaxy A42 5G. Acesta va ajunge la vânzare în luna noiembrie. Dar mai există un alt dispozitiv pe rampa de lansare spre galaxia Samsung: Galaxy A12. Un telefon foarte accesibil ca preț din seria Galaxy A. Și va apărea în curând, înainte de sfârșitul anului curent.

În urmă cu ceva timp am scris și despre noile A72 și A52, modelele din centrul seriei Galaxy A, pe care Samsung se bazează foarte mult ca vânzări. Potrivit GalaxyClub, dacă aceste modele pot veni cu Android 11, în schimb Samsung Galaxy A12 ar fi echipat cu Android 10. Această informație confirma și ea indirect o lansare timpurie, până la sfârșitul acestui an.

Samsung Galaxy A12 în două variante de stocare: 32 și 64GB

În 2021, Samsung își va reînnoi din nou seria Galaxy A și acest lucru nu este o surpriză, conform HDBlog. Am văzut primele specificații ale dispozitivelor precum Galaxy A32, Galaxy A52 și Galaxy A72. Și acum la acestea s-ar putea alătura și un membru al familiei A, chiar mai ieftin. Galaxy A12 este deja în lucru la Samsung.

Zvonurile din jurul lui Samsung Galaxy A12 au început să circule deja la sfârșitul lunii august. Este vorba despre două variante de stocare, de 32 și 64GB pe viitorul model entry-level Galaxy A12. Va mai avea triple-camera la spate și tot acolo un senzor pentru recunoașterea amprentelor digitale.

Litera „A” din denumirea Galaxy A vine de la Alfa. Acestă serie de smartphone-uri a fost lansată în 2014. Seria cuprinde modele Samsung mid-range, cu specificaţii puternice şi materiale premium. În limba engleză „alfa” este folosit ca sinonim pentru „începutul” sau „primul” într-o serie.

Din câte se pare smartphone-ul Samsung va fi lansat în patru variante de culoare, două culori pentru Europa: alb și negru, în timp ce pe alte piețe ar putea exista și culorile roșu și albastru. Din ce vedem până acum va fi un telefon ce va urma lui Samsung Galaxy A11.

Aproape sigur Samsung Galaxy A12 va avea ca software Android 10 și interfața One UI Core. La urma urmei, este deja pe și pe Galaxy A21s. Aceasta înseamnă că există șanse mari ca telefonul să apară pe piață anul acesta.

În prezent, nu există confirmări în ceea ce privește disponibilitatea Samsung de a comercializa acest telefon în România. Este totuși prea devreme pentru a ști acest lucru.