Design mai bun la aplicația Gmail pentru telefoanele pliabile

373
Design mai bun la aplicatia Gmail pentru telefoanele pliabile
Sursa foto: via sammobile.com

Gigantul tehnologic american Google depune toate eforturile pentru a introduce aplicații compatibile cu telefoanele pliabile și tabletele Android. Sigur că intră aici și telefoane pliabile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip, dar și tabletele Galaxy Tab. Anterior, compania Google a introdus sistemul de operare Android 12L. După acest acesta, gigantul tech american îmbunătățește constant design-urile aplicațiilor în ultimii doi ani. Am văzut, de asemenea, un design cu două panouri pentru dispozitivele cu ecran mare. Acum acest design primește și mai multe îmbunătățiri. În special este vorba despre aplicația Gmail.

Aplicația Gmail pentru Android a primit o schimbare de design care o face mai ușor de utilizat pe telefoanele pliabile. Potrivit SamMobile, 9to5Google a descoperit că aplicația Gmail are acum o șină de navigare în partea stângă a ecranului. Această șină a fost mai devreme în partea de jos, iar noua plasare folosește mai bine ecranul mai mare. În acest fel utilizatorii pot vedea mai multe e-mailuri și conținut de e-mail.

Aplicația Gmail: nou design implementat de Google

Bara de navigație are butonul Compose, care a fost un buton plutitor pentru câțiva ani. Această bară de navigare afișează, de asemenea, butoanele Chat, E-mail și Meet, facilitând comutarea între ele. Acest nou design a apărut în urmă cu câteva luni, dar a fost destinat doar unor utilizatori beta. Cu toate acestea, acum pare să se extindă pe scară largă.

Un lucru observat și de menționat aici este că noul design al aplicației Gmail este limitat momentan la telefoanele pliabile. În prezent, nu este acceptat pe tabletele Android și Galaxy Tab. Cel mai probabil acest lucru se va schimba în viitorul apropiat și noul design ar trebui să fie lansat și pe tabletele Android.

Termenul „android” apare în brevetele americane în 1863 cu referire la mini-automatele de jucărie asemănătoare omului. Termenul a avut impact în ficțiunea științifico-fantastică engleză, cu The Cometeers (1936) de Jack Williamson.

Pe măsură ce tot mai mulți utilizatori trec la telefoane pliabile, dezvoltatorii de aplicații trebuie să se adapteze acestei situații. În acest fel este necesar să ofere experiențe personalizate care să utilizeze pe deplin capacitățile acestor gadget-uri inovatoare. Cu astfel de actualizări, Google vrea să demonstreze utilizatorilor de telefoane pliabile și tablete că oferă o experiență optimizată și ușor de utilizat pentru persoanele care folosesc aplicațiile sale.

Pentru a accesa aplicația Gmail reproiectată pentru telefoane pliabile, asigurați-vă că dispozitivul rulează pe Android 12L sau o versiune ulterioară. Puteți descărca sau actualiza aplicația din Magazinul Google Play.