Designul lui Galaxy A55 dezvăluit, are un cadru plat

241
Designul lui Galaxy A55 dezvaluit are un cadru plat
Sursa foto: @OnLeaks

Despre Galaxy A55 au fost mai multe informații în ultimul timp, este un lucru normal, va fi cel mai rasat telefon din seria Galaxy A 2024. Acum, randări bazate pe CAD (proiectare asistată de calculator – Computer-aided Design) ale Galaxy A55 au apărut, dezvăluind designul smartphone-ului. Cel mai probabil va fi lansat în luna martie, la fel cum a fost lansat și Galaxy A54.

Din ce vedem în fotografii, Samsung Galaxy A55 are un departament foto spate cu trei camere, cu trei proeminențe separate pentru fiecare obiectiv. Telefonul are spatele plat și o sticlă plată în față, cu un decupaj perforat pentru camera selfie frontală. În fotografii apare același design pe care gigantul coreean intenționează să îl folosească pentru Galaxy S24 și S24+. Fotografiile provin de la @Onleaks și au fost publicate de MySmartPrice.

Nu este clar dacă telefonul va avea un cadru metalic sau din plastic ca modelele anterioare. Trecerea la un cadru metalic va oferi telefonului o senzație premium în mână. Chiar azi am scris că atât Galaxy A35, cât și Galaxy A55 pot veni cu rame metalice.

Samsung Galaxy A55 arată similar cu Galaxy A54 și nu este o surpriză acest lucru. Are un afișaj cu gaură centrată și o configurație de cameră triplă aliniată vertical în spate. Cu toate acestea, cea mai notabilă diferență între modelele Galaxy A54 și Galaxy A55 este că acesta din urmă are cadrul lateral plat. Este ceva ce ne așteptăm să vedem pe aproape toate smartphone-urile Samsung de anul viitor, potrivit GSMArena.

GSMArena este un site fondat în 2000 cu sediul central în Sofia, Bulgaria. Este un site cu un serviciu de comparație care permite utilizatorilor să afle informații detaliate și exacte despre telefoanele mobile și caracteristicile acestora.

Rama din partea dreaptă a Samsung Galaxy A55 are un buton de pornire și un balansoar de volum într-o zonă puțin mai proeminentă, o alegere cel puțin ciudată. Partea din stânga este lipsit de sloturi și butoane pentru comenzi. În partea de jos este portul USB-C flancat de microfon și difuzor, iar sus este slotul pentru cartela SIM, unit de microfonul secundar. Cadrele au și linii de antenă, sugerând o construcție metalică.

Sursa fotografiilor susține că display-ul lui viitorului telefon măsoară 6,5 inch (16,51 cm) în diagonală. Ecranul va avea rezoluție Full HD+ și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Smartphone-ul va avea dimensiunile de gabarit, pe baza acestor fotografii, 161,1 x 77,3 x 8,2 mm. În afară de grosime totul este mai mare decât Samsung Galaxy A54, care măsoară 158,3 x 76,7 x 8,2 mm. Se așteaptă ca Galaxy A55 să vină cu cip Exynos 1480, cameră principală de 50MP și încărcare de 25W.