Designul viitorului Samsung Galaxy S11 a fost finalizat

1007
Sursa Foto: phonearena.com

Conform informațiilor designul Samsung Galaxy S11 a fost finalizat. Galaxy S11 este, probabil, cel mai așteptat smartphone pilot al anului 2020. Noile informații sugerează că Samsung ar putea începe în curând să se pregătească pentru producția acestei serii, ceea ce înseamnă, la rândul său, un sezon de scurgeri de informații suculente.

După câteva luni de cercetare și dezvoltare intensivă, Samsung a finalizat proiectarea și configurația internă a seriei Galaxy S11. Știrea postată de Phone Arena a venit de la Ice Universe și se încadrează perfect în cronologia obișnuită de dezvoltare a companiei Samsung pentru seria Galaxy S10, încheiată pe 1 noiembrie 2018.

Samsung Galaxy S11e va fi tot cu ecran plat

Nu au fost furnizate detalii despre ceea ce Samsung a planificat pentru Galaxy S11 de generație viitoare. Totuși, mai multe informații indică faptul că telefoanele se vor construi pe baza seriei Galaxy S10. Samsung este de așteptat să-și refolosească tehnologia de afișare AMOLED Infinity-O, dar va aduce unele îmbunătățiri, care vor însemna, probabil, margini mai subțiri și găuri mai mici în ecran.

Succesorul lui Galaxy S10e și în același timp la un preț rezonabil, va rămâne probabil cu un afișaj plat și un singur orificiu în ecran. Samsung Galaxy S11 obișnuit va avea un display cu margini curbate complet și două găuri în ecran, mai degrabă decât una. În mod alternativ, s-ar putea opta pentru o implementare în formă de pilulă, precum cea aflată în Galaxy S10+ din acest an. Aceasta este suficient de mare pentru doi senzori, dintre care unul poate fi un senzor ToF, pentru un sistem de deblocare a feței mai fiabil și sigur.

Time-of-Flight (ToF), este un sistem de camere în care timpul de zbor (timpul necesar ca semnalul laser sau LED să ajungă la subiect și înapoi) este măsurat. Permite măsurarea în timp real a unei scene în 3 dimensiuni. Sistemele pot fi utilizate pe distanța de câțiva centimetri până la aproximativ 40 m.

Pe de altă parte, modelul cel mai mare Galaxy S11+ de la Samsung, poate include până la trei camere frontale. Compania a brevetat recent o gaură de perforare extrem de largă, iar Ice Universe a spus că dispozitivul poate avea trei găuri individuale. În interiorul lor, Samsung este de așteptat să plaseze două camere selfie, dintre care probabil una va avea un obiectiv cu unghi larg și una un senzor Time-of-Flight (ToF).

Sunt așteptate camere foto spate modernizate pe toate dispozitivele

Modulul foto față pentru autoportrete va fi asociat cu sisteme noi de camere la spate. Galaxy S11 și Galaxy S11+ vor putea trece la quad-camera la spate. Vom avea o cameră principală de 16 MP. Aceasta va înlocui camera de 12 MP folosită de Samsung încă de la Samsung Galaxy S7.

Acestă cameră va fi asociată cu una Ultra-Wide cu unghi larg și o nouă cameră cu senzor ToF, pentru fotografii portret îmbunătățite și un conținut AR mai precis. În final o nouă cameră zoom cu periscop de 5x va înlocui obiectivul 2x existent. Se presupune că cel mai ieftin model Galaxy S11e va păstra camera principală și Ultra-Wide aflate acum pe frații săi mai mari.

Toate flagship-urile Samsung 2020 destinate pieței americane vor fi probabil alimentate de viitoarea generație Snapdragon 865 de la Qualcomm. Modelele destinate piețelor internaționale și europene ar trebui să beneficieze de procesorul Samsung Exynos 990 (Exynos 9830) recent introdus. Procesorul ar trebui să fie însoțit de 12 GB RAM pe S11 și S11+. Modelul mai mic și mai ieftin, Galaxy S11e poate beneficia de 8 GB. Nu este clar, însă, dacă toate modelele vor fi livrate cu stocare internă standard de 256 GB. Este posibil ca Samsung să aleagă 128 GB pentru modelul mai mic.

Seria Samsung Galaxy S11 ar trebui să vină Android 10 direct din cutie, asociat cu One UI 2.1. Bineînțeles că toate vor avea suport pentru rețelele 5G ca standard, tehnologia de încărcare rapidă de 45W de la Samsung la modelele premium și fără jack pentru căști de 3,5 mm.