Detalii despre actualizarea de securitate Samsung pe august

1030
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a publicat detalii despre corecțiile de securitate din august 2019 pe site-ul său. Gigantul tech se pregătește să lanseze ultimele actualizări de securitate pe dispozitivele sale în următoarele săptămâni. Patch-ul din august aduce corecții pentru șapte vulnerabilități critice în sistemul de operare Android. Mai multe vulnerabilități cu risc ridicat au fost corectate, pe lângă două vulnerabilități cu risc moderat.

Patch-ul remediază, de asemenea, 17 vulnerabilități care afectează numai dispozitivele Samsung Galaxy, conform SamMobile. Acestea includ o vulnerabilitate în aplicația Galerie care poate duce la acceptarea termenilor și condițiilor pentru partajarea informațiilor despre locație, fără a fi nevoie de autentificarea și deblocarea dispozitivului. O altă vulnerabilitate permite accesul la informații despre imagini, pentru imaginile stocate în Folderul securizat prin exploatarea funcției Motion Photo. Ca de obicei, câteva vulnerabilități nu au fost dezvăluite din motive de securitate internă, înainte ca noua actualizare să fie lansată.

Actualizarea Samsung va cuprinde printre altele seria Galaxy S10, Galaxy S9 sau Note 9

Majoritatea dispozitivelor care vor primi actualizarea din august pot fi ghicite. Conform GalaxyClub, acestea sunt modele care sunt actualizate în fiecare lună:

  • Galaxy S10 / S10+ / Galaxy S10e
  • Galaxy S9 / S9+
  • Galaxy S8 / S8+
  • Galaxy Note 9
  • Galaxy Note 8
  • Galaxy A8
  • Galaxy A5 (2017)

De asemenea, este posibil să apară noul Galaxy Note 10 pe această listă până la sfârșitul lunii, dacă acesta nu vine cu patch-ul din august.

Actualizarea de securitate sau patch-ul de securitate este, de regulă, un mic program prin care se face actualizarea altor programe. Prin acesta se rezolvă unele erori de funcționare ale programelor sau unele probleme de securitate informatică, vulnerabile în funcționarea telefonului.

În ceea ce privește tabletele, Samsung este mai puțin clar cu acestea. De exemplu, Galaxy Tab S4 a primit o actualizare în iunie, dar a conținut doar patch-ul de securitate pe luna mai. O nouă actualizare nu ar fi ceva anormal. Actualizarea va ajunge cu siguranță la Galaxy Tab S3, deși ne așteptăm ca acesta să primească și actualizarea la Android 9 Pie. Referitor la Samsung Galaxy Tab S5e și Tab A 10.5, au în prezent actualizări de securitate mai mult sau mai puțin recente.

Ar trebui să vedem actualizări cu patch-ul de securitate din august în următoarele săptămâni. Ca întotdeauna, nu știm ce dispozitiv va fi primul și nici când va primi noua actualizare. Samsung nu respectă neapărat un program de lansare în funcție de „vârstă” – adică cele mai noi modele nu sunt neapărat primele.