Samsung Dexbook pentru funcționalitatea Dex, dar fără tastatură

843
Sursa Foto: androidauthority.com

Samsung ar putea dezvolta un monitor în stil tabletă, numit Samsung Dexbook, conceput special pentru a susține funcționalitatea DeX. Spre deosebire de o tabletă, acest dispozitiv nu este livrat cu niciun sistem intern de calcul sau sistem de operare. Și spre deosebire de un laptop, nu ar veni cu tastatură sau trackpad, conform AndroidAuthority.

Se spune că Samsung Dexbook oferă un ecran FHD de 14,1 inch (35,81 cm), o baterie de 10.000 mAh și ar trebui să cântărească mai puțin de 1 kg. Încă nu se știe nimic în ceea ce privește designul general al dispozitivului. Fiind un produs Samsung, ne așteptăm la un monitor subțire, cu muchii înguste în spiritul tradiției Samsung.

Samsung Dexbook un monitor special dedicat lui DeX

Samsung a lansat hardware-ul Dex în trecut, dar nimic altceva de acest gen. După lansarea Samsung DeX, gigantul tech a mai lansat câteva docuri pentru conectarea smartphone-ului Samsung la monitorul existent și a dezvoltat o aplicație care permite utilizatorilor să profite de Dex pe laptopurile și calculatoarele existente. Dar aceasta ar fi prima dată când vedem că Samsung vrea să dezvolte un monitor centrat pe Dex.

Și cealaltă companie de electronice din Coreea de Sud, LG Electronics, se pare că lucrează la un produs similar. Versiunea LG a dispozitivului vine cu un ecran FHD similar de 14,1 inch, dar capacitatea bateriei ar fi de 5.000 mAh. Doar la jumătate din ce propune Samsung Dexbook. Dispozitivul LG ar putea, de asemenea, să cântărească aproximativ 600 grame și poate măsura doar 9 mm grosime. Ambele dispozitive se pare că vor avea un preț între 340 și 420 de dolari.

Samsung DeX le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele Galaxy la un display extern, tastatură și mouse pentru a utiliza aplicațiile telefonului într-un mediu de tip desktop, pentru o productivitate sporită. Samsung a inclus prima dată funcția DeX pe smartphone-urile Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Pentru a fi sinceri, ne este greu să vedem de ce aceste produse trebuie să existe. Singurele lucruri care ar face un monitor portabil ca acestea convingător ar fi dacă s-ar plia și / sau ar susține funcționalitatea Dex wireless, despre care au mai fost zvonuri. Și chiar și atunci, este greu de imaginat că oamenii ar cheltui aproximativ 400 de dolari pentru un produs strict specializat ca acesta. Și mai trebuie să cumpărați și o tastatură separată pentru a obține o experiență onestă pe desktop.

Samsung DeX pe toate telefoanele și tabletele high-end Samsung

Samsung Dexbook nu va avea procesor, memorie RAM, stocare și tot ceea ce un dispozitiv are nevoie pentru procesarea datelor. Ideea este să vă bazați pe hardware-ul smartphone-ului pe care îl purtați întotdeauna cu dvs.

După ce a fost lansat cu seria Galaxy S8, Samsung a continuat să aducă Samsung DeX pe toate telefoanele premium. Au primit Samsung DeX inclusiv Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy Note 8, Note 9 și Galaxy Note 10. Samsung Galaxy A90 5G este primul telefon din seria Galaxy A cu suport DeX. De asemenea, Samsung DeX a fost introdus pe mai multe tablete high-end, inclusiv Galaxy Tab S4, S5e și Tab S6.