Diamond OLED, un nou tip de ecran brevetat de Samsung

418
Samsung Diamond OLED un nou tip de ecran brevetat de Samsung
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung produce un număr mare de produse electronice, de la smartphone-uri și articole portabile la televizoare și monitoare. Ecranele acestor produse sunt de obicei dezvoltate de divizia de afișaje a companiei. Samsung Display dezvoltă diferite tipuri de ecrane, inclusiv panouri de afișare OLED. Acestea sunt utilizate, printre altele, pentru smartphone-urile și tabletele Samsung. Acum Samsung Display a brevetat un nou tip de ecran și mai bun: Samsung Diamond OLED.

La 19 aprilie 2021, Samsung Display a depus o cerere pentru marcă comercială la Oficiul de Proprietate Intelectuală (IPO din Marea Britanie) pentru numele „Diamond OLED”. Aplicația este clasificată ca fiind din clasa 9. Descrierea Samsung Diamond OLED este foarte cuprinzătoare. Sunt incluse aici „Monitoare de afișare pentru computere; Display pentru smartphone-uri; Monitoare de televizoare; Ecran de afișare video; Monitoare pentru tablete.

Nu se știe pe ce produs va debuta ecranul Diamond OLED

Datorită descrierii extinse, rămâne neclar pentru ce produs este destinat acest nou ecran Diamond OLED. Gama actuală Samsung nu include televizoare sau monitoare OLED. Cu toate acestea, zvonurile circulă de ceva timp că Samsung vrea să se schimbe în acest an. Se pare că compania dezvoltă un televizor și un monitor QD OLED. Ar putea ajunge acest Diamond OLED pe acestea? Nu avem răspunsul.

Recent, site-ul tehnic The Elec, preluat de LetsGoDigital, a anunțat că Samsung Display dorește să înceapă producția de afișaje TV QD-OLED în iunie. Se spune că compania a trimis deja câteva prototipuri de panouri QD-OLED către Samsung Electronics. Există, de asemenea, planuri pentru un prototip de monitor QD-OLED. Este foarte posibil ca noul ecran Diamond (diamant) să fie legat de aceste noi televizoare Samsung QD-OLED.

Majoritatea diamantelor naturale au vârste cuprinse între 1 miliard și 3,5 miliarde de ani. Aproximativ 50% din diamantele naturale provin din Africa Centrală și de Sud. Cel mai mare diamant din lume a fost Cullinan Diamond – 3.106,75 carate (621,35 g).

O altă posibilitate este că „Diamond OLED” va fi utilizat pentru dispozitivele mobile ale mărcii. Smartphone-urile și tabletele Samsung sunt în prezent echipate cu așa-numitul ecran AMOLED. Un afișaj OLED pe care se aplică un strat suplimentar de film subțire. Este posibil ca Samsung să aibă o nouă variantă îmbunătățită în dezvoltare pentru viitoarele sale telefoane mobile.

Sigur noul ecran nu va fi pe Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3

Cuvântul „Diamond” este folosit tot mai des de Samsung. Luați în considerare, de exemplu, „Diamond Pixel”, care a fost introdus în 2013 pentru Galaxy S4. Sub-pixelii roșii și albaștri au forma de diamant pentru a atinge cei mai mari pixeli per inch (ppi).

Anul trecut, Samsung Display a publicat un videoclip despre un „ecran OLED pliabil cu Diamond Pixel”. Dacă numele „Diamond OLED” are vreo legătură cu acest lucru, nu știm pentru moment. Următoarele smartphone-uri pliabile de la Samsung sunt așteptate în iulie – august, când vor fi anunțate Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Deocamdată nu se știe dacă aceste telefoane pliabile vor avea un nou tip de afișaj. Nu credem că acest nou ecran va fi pe aceste pliabile Samsung.

Există încă multe semne de întrebare în jurul acestei noi mărci comerciale Samsung. Dar, este clar că Samsung Display este pe deplin angajat în dezvoltarea de tehnologii de afișare noi și îmbunătățite. Este posibil să auzim mai multe despre afișajul Diamond OLED în viitorul apropiat.

SURSĂLetsgoDigital