Un fost director Samsung arestat pentru furt de tehnologie

158
Samsung - furt de tehnologie
Sursă foto: via Telegraphindia

Un fost director al Samsung Electronics a fost arestat pentru furt de tehnologie pentru cipuri. El a fost acuzat că a dezvăluit informații confidențiale ale gigantului tehnologic, a anunțat azi un parchet local. Procurorul Park Jin-sung, care se ocupă de infracțiunile industriale și tehnologice la Procuratura Districtului Suwon a făcut azi public acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la parchetul din Suwon.

În conferința de presă, procuratura a dezvăluit că l-a arestat pe fostul director executiv Samsung, în vârstă de 65 ani. Acesta a fost acuzat pentru încălcarea Legii privind protecția tehnologiei industriale și a Legii privind concurența neloială și protecția secretelor comerciale. Alți șase angajați care lucrau pentru el au fost inculpați fără detenție, potrivit The Korea Herald.

Potrivit acuzării, fostul director, al cărui nume nu a fost dezvălui, a lucrat în divizia de cipuri Samsung 18 ani. El a fost, de asemenea, vicepreședinte la SK Hynix, al doilea producător de cipuri de memorie din lume, după Samsung. E a fost acuzat că vândut informații confidențiale despre cipuri din august 2018 până în 2019. Anul trecut alți patru angajați Samsung au fost acuzați de furt de tehnologie!

Fost director Samsung de la divizia de cipuri arestat pentru furt de tehnologie

Procuratura suspectează că executivul a încercat să construiască o fabrică de cipuri în China folosind informații confidențiale de la Samsung. Este vorba despre date de bază de inginerie pentru optimizarea mediului de producție pentru a elimina impuritățile și, de asemenea, opt planuri cheie pentru poziționarea echipamentelor de producție.

Acuzatul a copiat configurația fabricii de cipuri Samsung și datele de la firma contractuală a companiei Samsung. Apoi aceste date au fost trimise unei firme de construcții pentru a construi o fabrică de producție la doar 1,5 kilometri distanță de fabrica Samsung din Xian, China, potrivit acuzării. Aceste date sunt considerate tehnologii strategice naționale și sunt protejate de legea în Coreea de Sud.

Xian este al treilea oraș ca populație din vestul Chinei. Are aproximativ 12 milioane de locuitori. Este unul dintre primele 100 de centre financiare din lume, potrivit Global Financial Centers Index. Este a doua cea mai populară destinație turistică din China.

Tehnologia despre care se presupune că a fost furată ar fi valorat cel puțin 300 de miliarde de woni (233 de milioane USD) pentru Samsung, au spus procurorii. În timp ce planul de construcție al fabricii a eșuat după ce compania taiwaneză și-a retras contractul, directorul executiv a reușit totuși să producă cipuri prototip folosind tehnologia Samsung, a explicat procuratura. Fostul director a angajat aproximativ 200 de experți în cipuri, inclusiv cu experiență în Samsung și SK, atrăgându-i cu salarii mari.

Luăm măsuri legale severe împotriva încercării directorului de a copia fabrica de semiconductori a companiei Samsung pentru a construi alta”. A spus acuzarea. „Este un act criminal grav care poate dăuna industriei de cipuri din Coreea.