O dronă Samsung concepută pentru siguranța publică

400
O drona Samsung
Sursa foto: yankodesing.com

Samsung face totul sub soare… poate nu chiar totul. Dar compania nu a făcut încă o dronă, deși are depuse brevete de mai mult timp, ultimul în 2021. Acest concept de dronă Samsung de la designerii sud-coreeni Minkyo Im și Seongjin Kim, totuși, corectează acest lucru. Numit Samsung Public Safety Drone – Dronă de siguranță publică, acest concept nu este o dronă obișnuită sau quadcopter pentru consumatori. Este o dronă Samsung mai specială.

Este, de fapt, o cameră de supraveghere aeriană pe care cetățenii o pot chema printr-o aplicație atunci când se simt nesiguri. Este un fel de ochi vigilent care se asigură că sunteți în siguranță în orice moment. Această dronă Samsung completează golul lăsat de personalul de poliție, conform Yankodesign. Deși autorităților de siguranță publică nu este ușor să răspundă fizic la alerte în doar câteva secunde, o dronă zburătoare poate ajungefoarte repede.

Concept dronă Samsung – poate urmări prin camere totul la 360°

Dotată cu elice, un set de lumini de urgență și camere de 360° pe partea inferioară, această dronă Samsung este perfectă pentru supravegherea în orașe, în special pe timp de noapte. În timp ce poliția nu poate fi peste tot deodată și în timp ce sistemele CCTV au puncte moarte, drona Samsung nu are o astfel de problemă. Poate fi convocată printr-o aplicație și, dacă detectează vreo infracțiune, poate alerta imediat autoritățile locale cu dovezi video. Drona poate chiar urmări făptașii dacă încearcă să evadeze rapid.

Drona Samsung este echipată cu o serie de camere cu unghi larg montate pe un cardan de pe baza dronei. Aceste camere se bazează pe expertiza Samsung în materie de smartphone-uri. Unde compania are camere ultra-largi foarte performante și camera cu rezoluție de 108 sau 200MP. Camerele dronei sunt făcute să funcționeze bine în lumină scăzută și, de asemenea, pe distanțe mai lungi.

Începând cu 2020, șaptesprezece țări au drone înarmate și mai mult de 100 de țări folosesc dronele în domeniul militar. Piața globală a dronelor militare este dominată de companii cu sediul în Statele Unite, Turcia, China, Israel și Iran.

Drona va fi disponibilă ca un serviciu public, mai degrabă decât ca o extensie a aplicării legii. Utilizatorii pot verifica preventiv împrejurimile pentru semne de pericol prin intermediul videoclipului filmat de dronă. De asemenea, drona poate fi chemată să acționeze ca un fel de „înger păzitor” – o caracteristică concepută pentru a ajuta femeile să se deplaseze în siguranță în orașe după lăsarea întunericului. În momente normale, luminile dronei sunt albastre, dar când detectează pericol, luminile devin imediat roșii pentru a-i alerta pe făptuitori. Înregistrările video sunt trimise imediat autorităților locale, împreună cu locația pentru a ajuta poliția să ajungă rapid în zonă.

Samsung Public Safety Drone cu cele mai noi tehnologii Samsung

Samsung Public Safety Drone a fost conceput inițial ca parte a programului Samsung Design Membership. Acesta este organizat în fiecare an la centrul de cercetare și dezvoltare Samsung din Seul, ca un program de mentorat care permite tinerilor designeri să câștige experiență și expertiză printr-o gamă largă de exerciții de design. Deși drona este momentan doar un concept, a fost creată sub îndrumarea echipei de proiectare a Samsung. Nu trebuie să uităm că multe dispositive Samsung au fost initial în stadiul de concept, pentru ca apoi să ne devină indispensabile. Samsung a depus în timp mai multe cereri de brevet pentru drone la USPTO.

Această viitoare dronă Samsung folosește o combinație de tehnologii Samsung existente, împreună cu indicații de design care o fac perfectă pentru natura muncii sale. Apărătoarele elicei care înconjoară fiecare elice ajută drona să navigheze fără a lovi accidental obiecte sau a se deteriora. Având în vedere dimensiunea sa mare, drona este mai grea, ceea ce o face mult mai fiabilă pe vreme rea sau în condiții de vânt. Pentru că este un concept nu este menționată durata de viață a bateriei. Totuși prezența unui pachet de baterii interschimbabile face ușoară menținerea dronei în circulație, pur și simplu schimbând bateriile epuizate cu unele încărcate.