Senzorul foto Samsung ISOCELL HP3 de 200MP a fost lansat oficial

379
Samsung ISOCELL HP3 de 200MP a fost lansat oficial
Sursa foto: hdblog.it

Că Samsung este gata să anunțe un nou senzor ISOCELL era în aer de ceva timp și așa a fost de fapt. Samsung a lansat zilele trecute cel mai mic senzor de smartphone de 200 de megapixeli de până acum. Samsung ISOCELL HP3 de 200MP va permite camere mai subțiri, de înaltă rezoluție, cu focalizare automată îmbunătățită. O veste bună pentru viitoarele smartphone-uri de pe piață.

Samsung ISOCELL HP3 de 200MP este moștenitorul lui Samsung ISOCELL HP1, tot de 200MP, dezvăluit în septembrie anul trecut. Chiar dacă HP1 este foarte performant, până acum niciun producător – inclusiv Samsung – nu l-a integrat încă pe un smartphone. Luna trecută au fost zvonuri că Samsung ISOCELL HP1 de 200MP va debuta pe un smartphone Nokia.

Samsung ISOCELL HP3 de 200MP integrează Super QPD AF

ISOCELL HP3 este un senzor de cameră de 1/1,4 inch cu rezoluție de 200MP și dimensiune a pixelilor nativi de 0,56 μm. În comparație, ISOCELL HP1 este un senzor de 1/1,22 inch cu pixeli de 0,64 microni. Samsung spune că o reducere a dimensiunii pixelilor cu 12% permite noului senzor să se potrivească în mai multe dispozitive, iar modulul ocupă cu 20% mai puțină amprentă.

Micron este denumirea neoficială pentru micrometru (µm), un submultiplu al metrului. În 1968, denumirea de micron a fost exclusă din Sistemul Internațional. Un fir de păr uman este de ~100 µm. O globulă roșie are un diametru de cca. 7 µm.

Samsung ISOCELL HP3 are un format 1 / 1,4 inch și integrează Super QPD AF. Tradus pe înțelesul tuturor, toți pixelii senzorului sunt folosiți pentru focalizarea imaginii, și nu doar o parte a acestora. Rezultatele auto-focalizării sunt și mai precise și mai rapide, deoarece folosește „o singură lentilă pentru fiecare patru pixeli adiacenți pentru a identifica diferențele de fază atât în ​​direcția orizontală, cât și în cea verticală”.

Performanță excelentă – cel puțin pe hârtie – în condiții de lumină scăzută datorită tehnologiei Tetra pixel. În practică, 4 pixeli de 0,56 micrometri ai senzorului de 200MP sunt îmbinați într-unul de 1,12 μm (senzor 50MP) sau 16 pixeli (de 0,56 μm) sunt îmbinați într-unul de 2,24 μm (senzor de 12,5MP). Evident, aceasta este o simulare care vă permite totuși să aveți un rezultat similar cu cel pe care l-ați obține cu un senzor mai mare. Scopul final este să captați cât mai multă lumina în cameră.

ISOCELL HP3 va intra în producție în acest an

Samsung va începe producția în masă a ISOCELL HP3 200MP mai târziu în acest an, potrivit HDBlog. Încă nu știm în ce smartphone-uri va debuta noul senzor de 200MP al companiei Samsung. Ne gândim în primul rând la Samsung Galaxy S23 Ultra, ce va fi lansat la începutul anului viitor. Sigur este doar o speculație a noastră, la fel am spus și despre Samsung ISOCELL HP1 care încă nu a debutat pe niciun smartphone.

Iată ce aduce Samsung ISOCELL HP3 de 200MP pe scurt:

  • Rezoluție de 200MP
  • Pixeli de 0,56μm
  • Format optic 1 / 1.4 inch
  • Super QPD AF
  • Tehnologia Tetra pixel
  • Funcția Smart-ISO Pro pentru a maximiza intervalul dinamic (combinarea informațiilor cu ISO scăzut, mediu și ridicat pentru a crea imagini HDR)
  • Imagini de până la 4 trilioane de culori cu adâncime de 14 biți (generația anterioară: 68 miliarde / 12 biți)
  • capacitatea de a trece de la HDR la Smart-ISO Pro în funcție de nevoi și condiții

Senzorul ISOCELL HP3 pentru camere foto permite, de asemenea, utilizatorilor să realizeze videoclipuri în 8K la 30 de cadre pe secundă (fps) sau 4K la 120fps, cu pierderi minime în câmpul vizual atunci când realizează videoclipuri 8K. În combinație cu soluția Super QPD, utilizatorii pot face filmări cinematografice cu dispozitivele lor mobile.