Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

452

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție face microcipul din noul senzor să funcționeze similar cu ochii umani. Cel mai nou ISOCELL GN2 se mândrește cu un nou senzor de imagine de 50MP cu pixeli de 1,4 micrometri. Comparativ cu predecesorul său, ISOCELL GN2 oferă imagini de până la 100MP și focalizare automată îmbunătățită prin tehnologia de vârf Dual Pixel Pro.

Samsung Dual Pixel Pro este cea mai avansată soluție de focalizare automată de detecție de fază a companiei. Dual Pixel Pro folosește agenți de detectare de 100 de milioane de faze pentru o focalizare automată mai rapidă. Indiferent dacă încercați să fotografiați o acțiune rapidă sau doar un moment fericit cu prietenii, există puține funcții ale camerei care au impact atât asupra experienței utilizatorului, cât și asupra rezultatelor finale, la fel ca auto-focusul. Focalizarea automată vă asigură că puteți surprinde momentul la fel cum s-a întâmplat și puteți produce imagini foarte clare.

Pentru a vă asigura că nu pierdeți niciodată un moment, Samsung și-a îmbunătățit și mai mult tehnologia de auto-focus. Acest sistem se numește Dual Pixel Pro este complet nou și oferă imagini clare în orice clipă.

Ce este focalizarea automată a detectării fazelor?

Pentru a înțelege cum funcționează Dual Pixel Pro, este important să înțelegem mai întâi tehnologia sa fundamentală: auto-focusul cu detecție de fază (PDAF).

La fel cum oamenii își folosesc cei doi ochi pentru a focaliza, PDAF funcționează comparând diferențele de fază din imaginile generate de pixeli cu aspect stâng și drept, ceea ce permite camerei să calculeze distanța de focalizare sau locul în care se aliniază cele două faze. Sistemele convenționale de detectare a fazelor utilizează pixeli de focalizare automată speciali dedicați încorporați în senzor. Dar aceștia reprezintă de obicei doar o mică parte din totalul pixelilor. Pentru a crea imagini cu aspect spre stânga și spre dreapta pentru comparație, jumătate din fiecare pixel este blocat, astfel încât să capteze lumină dintr-o singură parte a obiectivului. Folosirea unui număr mai mare din acești pixeli de focalizare automată dedicată poate face detecția de fază mai rapidă. Dar, în același timp, poate reduce cantitatea de lumină captată, ducând la pierderea calității imaginii. Aici tehnologia Dual Pixel duce focalizarea automată la nivelul următor.

PDAF – Phase Detection Autofocus. PDAF își găsește rădăcinile în camerele DSLR. Cu PDAF, diferența de fază este utilizată pentru a calcula aproape imediat cât de departe trebuie mutat obiectivul pentru a realiza focalizarea.

Dual Pixel Pro oferă focalizare automată de ultimă generație

Cu tehnologia Samsung Dual Pixel, fiecare pixel este utilizat pentru detectarea fazelor, primind în același timp informații despre culoare. Se îmbunătățește atât viteza cât și precizia focalizării automate în comparație cu sistemele convenționale. Deoarece fiecare pixel din senzor este utilizat atât pentru valorile de focalizare automată, cât și pentru cele de culoare, senzorul poate realiza focalizarea automată rapidă fără a pierde calitatea imaginii.

Dual Pixel Pro duce focalizarea automată la un nou nivel. Folosește pixeli verzi care împart fotodiodele cu structura diagonală. Acești pixeli divizați în diagonală compară diferențele de fază dintre partea de sus și de jos a pixelului, în plus față de diferențele de fază din partea stângă și cea dreaptă.

Dual Pixel Pro oferă focalizare automată rapidă și precisă chiar și în condiții de lumină slabă sau subiecți în mișcare. De asemenea, abordează anumite limitări ale tehnologiei Dual Pixel, conform Samsung Newsroom. Dual Pixel se luptă să diferențieze laturile stânga și dreapta ale modelelor, cum ar fi dungile orizontale paralele. Adăugarea detecției de fază sus și jos înseamnă că senzorul / camera poate distinge mai bine aceste modele. Astfel camera poate focaliza rapid chiar și atunci când subiectul poartă o cămașă cu model cu linii orizontale.

De la privirea unei persoane dragi, la un foc de artificii uimitor, amintirile noastre cele mai prețioase sunt adesea trecătoare. Senzorii de imagine ISOCELL GN2 înarmați cu sistemul de focalizare automată Dual Pixel Pro vă asigură că momentele preferate nu vă vor dispărea niciodată.