Ecran flexibil Samsung In&Out Flip care se poate plia la 360°

199
Ecran Samsung In&Out Flip
Sursă foto: via TecheBlog

Samsung a prezentat la CES 2024 un ecran incredibil care deschide calea către telefoane pliabile mai subțiri și mai ușoare. Acest ecran Samsung In&Out Flip se poate plia la 360 de grade și poate ajunge în viitor pe telefoanele pliabile cu diferiți factori de formă.

Construit în jurul modelelor familiare Samsung Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, acest nou afișaj Samsung In&Out poate fi pliat atât spre interior, cât și spre exterior. Asta înseamnă că un singur ecran poate îndeplini sarcini duble ca afișaj interior mare și ecran exterior.

In&Out Flip este o tehnologie care poate oferi o nouă alternativă pentru consumatori”. A spus un reprezentant al companiei Samsung Display, potrivit TechRadar. „Când sunt pliate spre exterior, atât partea din față, cât și cea din spate a produsului pot fi folosite ca ecran, creând o nouă experiență de utilizator.”

Dispozitivele pliabile din seria Galaxy Z au devenit tot mai subțiri și mai ușoare în ultimele generații. Cu toate aceste ele sunt încă puțin mai groase decât omologii nepliabili produși de Samsung, dar și de alte companii. Dar eliminând necesitatea unui afișaj exterior și a componentelor necesare pentru formarea și alimentarea unuia, ecranul Samsung In&Out Flip ar putea deschide calea pentru telefoane pliabile mai subțiri și mai ușoare.

Există, de asemenea, o caracteristică suplimentară prin aceea că, atunci când un telefon cu ecran Samsung In&Out Flip este pliat în două, oferă ecrane față și spate. Cât de practice vor fi acestea sau ce efect va avea acest tip de pliere asupra durabilității telefoanelor încă nu știm. Nu este clar cum acest sistem de pliere la 360° ​​va afecta durabilitatea ecranului. De asemenea, nu știm nici cât de pronunțat și de vizibil va fi pliul. Acesta din urmă poate fi o problemă, deoarece unii cumpărători au renunțat la astfel de telefoane din cauza pliului vizibil.

Planeta Pământ are aproximativ 7,5 sextilioane (75 plus 20 de zerouri) de granule de nisip. Această estimare se bazează pe cât de mare este grăuntele mediu de nisip și cât de mult nisip există pe Pământ, inclusiv în plaje și deșerturi.

Samsung a explicat cum a fost testată durabilitatea acestui tip de ecran. Gigantul sud-coreean a utilizat lovituri cu mingea de baschet pentru a le testa rezistența, dar și teste standard, cum ar fi scufundarea în apă și frecarea cu nisip. Compania spune că noul ecran poate rezista la temperaturi între -20° și +60°C.

Mai multe despre In&Out vom afla în mod sigur în perioada următoare. Samsung a prezentat la CES 2024 și alte concepte de afișare flexibile și pliabile, inclusiv Flex Liple și Rollable Flex. Primul este un prototip de telefon flip cu un afișaj care se curbează în jurul marginii de sus. Rollable Flex, în schimb își poate extinde ecranul de până la cinci ori față de dimensiunea inițială.

Samsung nu a specificat dacă aceste tehnologii de ecran sunt în stadiul incipient de dezvoltare sau gata de utilizare. Dacă sunt gata ar putea apărea în zvonurile despre Fold 6 și Flip 6.