Ecran Samsung OLED pe consola Nintendo Switch 2

181
Nintendo Switch 2 OLED Samsung
Sursa foto: via wccftech.com

Compania Nintendo din Japonia este în discuții cu Samsung Display pentru furnizarea de panouri OLED de ultimă generație. Nintendo a avut în vedere și compania BOE pentru furnizarea de astfel de ecrane OLED. Cu toate acestea, analiștii spun că Nintendo a trecut la Samsung din cauza riscului de daune din cauza unui proces de încălcare a brevetelor intentat companiei BOE de Samsung Display.

Potrivit site-ul sud-coreean de știri Chosun Biz, via Wccftech, Nintendo este în discuții cu Samsung Display pentru a cumpăra panouri OLED de ultimă generație pentru diferite dispozitive IT. Aceste discuții sunt destul de recente, deoarece au început la 1 decembrie. Nintendo se pare că a renunțat la compania BOE din China acuzată de Samsung Display pentru încălcarea brevetelor sale.

Potrivit SammyFans, în iunie 2022, Samsung Display a depus un proces pentru încălcarea brevetelor împotriva BOE din China la Tribunalul Districtual Texas din SUA. Tehnologia pe care Samsung Display pretinde că o încalcă BOE este de cinci brevete OLED pentru produsele lansate după iPhone 12.

Deși au câteva informații contradictorii despre tipul de ecran pe care îl va avea Nintendo Switch 2, acum zvonurilor sunt despre două modele diferite. Nintendo ar putea prezenta un model mai ieftin cu un ecran LCD și unul mai scump, cu ecran OLED. Potrivit mai multor surse, Nintendo Switch 2 ar trebui să coste în jur de 350 de dolari.

Nintendo este una dintre cele mai valoroase companii din Japonia. A fost fondată pe 23 septembrie 1889 de Fusajiro Yamauchi și are sediul în Kyoto. Nintendo a avut inițial scopul de a produce și comercializa cărți de joc hanafuda lucrate manual.

Ne așteptăm ca Nintendo Switch 2 să aibă un ecran OLED cu diagonala de 8 inch (20,32 centimetri). La interior va avea un procesor Nvidia Tegra T239 cu posibilă tehnologie DLSS, 12GB de memorie RAM și 128GB stocare.

În acest moment este dificil de spus când va fi lansat Nintendo Switch 2. Switch-ul original a apărut pe 3 martie 2017. Deși totul pare să indice o lansare la sfârșitul anului 2024, există șansa ca viitoarea consolă să fie lansată mai devreme decât se aștepta. Președintele Nintendo, Shuntaro Furukawa a sugerat la începutul acestui an că nu va trece mult timp de la anunț până la lansare. Acest lucru se poate întâmpla la începutul anului 2024, dar cel mai probabil în aprilie 2024.