Ecrane OLED inovatoare la Display Week 2023, inclusiv un afișaj Rollable Flex

239
Tehnologii OLED inovatoare la Display Week 2023
OLED Finder

La Display Week 2023 din Los Angeles, SUA, încheiat ieri, Samsung Display și-a prezentat cele mai noi tehnologiile OLED. Evenimentul, organizat de Society for Information Display (DIS), este renumit ca cel mai mare eveniment profesional de afișaje din America de Nord. Printre altele, aici Samsung a introdus un ecran Rollable Flex, care se poate extinde de 5 ori lungimea inițială!

Ieri am scris despre noul ecran prezentat de Samsung Display: Samsung Sensor OLED. Un alt afișaj surprinzător este Samsung Rollable Flex. Este un nou tip de ecran cu o tehnologie de afișare nouă care revoluționează portabilitatea tabletelor și laptopurilor. Spre deosebire de afișajele tradiționale pliabile sau glisante, Rollable Flex se poate extinde de peste cinci ori lungimea inițială. În acest fel oferă o scalabilitate fără precedent, potrivit GizmoChina. Utilizatorii pot rula și derula afișajul pe un ax în formă de O, făcându-l ușor de transportat.

Afișaj Rollable Flex prezentat de Samsung Display în premieră la SID

Samsung Display a prezentat, de asemenea, un nou concept de telefon pliabil numit Flex In & Out. Acesta este capabil să se plieze atât spre interior, cât și spre exterior, permițând operațiuni la 360 de grade. Acest factor de formă pliabil nu necesită un panou extern separat pentru accesul la informații atunci când este pliat. Conceptul Flex In & Out sugerează potențialul unui telefon pliabil mai ușor și mai subțire.

Samsung Display a prezentat și Flex Hybrid, care combină tehnologiile pliabile și glisante. De asemenea, a fost prezentat și un afișaj Slidable Flex Solo, care se extinde de la un format tabletă de 13 inch (33,02 centimetri) la un ecran de 17 inch (43,18 cm), oferind factori de formă versatili.

Los Angeles (Orașul Îngerilor), este cel mai mare oraș din California, SUA și al doilea ca mărime a populației din SUA după New York. Los Angeles este orașul cu al treilea cel mai mare PIB din lume, după Tokyo și New York City.

Un nou ecran QD-OLED, recunoscut pentru acuratețea excepțională a culorilor și calitatea imaginii, a fost de asemenea prezentat la Los Angeles. Această tehnologie utilizează puncte cuantice pentru a produce culori precise, stabilind noi standarde în performanța afișajului.

Pentru a-și spori prezența pe piața display-urilor de dimensiuni mici și mijlocii, Samsung Display a evidențiat din nou OLED Finder. Acesta este un site de căutare care permite utilizatorilor să găsească smartphone-uri cu tehnologie Samsung OLED. Oferă informații complete despre caracteristicile OLED și recomandă cele mai recente modele.

Prin dezvăluirea acestor tehnologii inovatoare la SID Display Week 2023, Samsung Display mai demonstrează, dacă mai era nevoie, ce poate face în materie de ecrane de tot felul. Compania este lider de piață în display-uri de multă vreme și nu pare să renunțe la coroană în curând.